Σε θέση βολής με πέντε πάσες και δύο τρίγωνα: Η δουλειά στην Αυστρία συνεχίζεται για τον Ολυμπιακό εν αναμονή αφίξεων (vids)

Προετοιμασία του Ολυμπιακού στο Βάτενς της Αυστρίας

i

© Intime

Σε θέση βολής με πέντε πάσες και δύο τρίγωνα: Η δουλειά στην Αυστρία συνεχίζεται για τον Ολυμπιακό εν αναμονή αφίξεων (vids)

Γιώργος Περπερίδης 13:55 - 10.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:48 - 10.07.2023

Με ασκήσεις τεχνικής βελτίωσης και επιθετικής ανάπτυξης συνεχίστηκε η δουλειά για τον Ολυμπιακό, στην πέμπτη μέρα προετοιμασίας στο Βάτενς. Τι ζητούσε ο ο προπονητής τερματοφυλάκων από τους Πασχαλάκη, Τζολάκη και Παπαδούδη.

Μετά από μια σχετικά ήσυχη Κυριακή, με πρόγραμμα αποκατάστασης το πρωί και ελεύθερο χρόνο το απόγευμα, ο Ολυμπιακός από το πρωί της Δευτέρας (10/07) μπήκε ξανά σε πιο έντονους ρυθμούς. Στις 11:00 το πρωί (10:00 τοπική) οι Πειραιώτες πάτησαν το χορτάρι του προπονητικού κέντρου. 

To ζέσταμα και η ενεργοποίηση των μυϊκών ομάδων έγινε με κυλίνδρους, πριν οι παίκτες περάσουν σε ασκήσεις τεχνικής βελτίωσης και τακτικής. Ίνμπομ Χουάνγκ και Θανάσης Ανδρούτσος έκαναν και ατομικό πρόγραμμα ενδυνάμωσης.

Την ίδια στιγμή οι τερματοφύλακες ακολουθούσαν το δικό τους πρόγραμμα υπό την επίβλεψη του Αντόνιο Χοσέ Λόπεθ Μενγκουάλ. Πασχαλάκης, Τζολάκης και Παπαδούδης δούλεψαν πολύ στα ρεφλέξ, τις τοποθετήσεις και τις «καθαρές» αποφάσεις - στο τελευταίο επέμεινε πολύ ο Ισπανός προπονητής τερματοφυλάκων. 

Ο Αντόνιο Χοσέ Λόπεθ Μενγκουάλ δίνει βάρος στη συγκέντρωση των γκολκίπερ και θεωρεί πως όσο σημαντικά είναι τα physical στοιχεία του παιχνιδιού τους, άλλο τόσο είναι και η πνευματική ετοιμότητα.

Οι «ερυθρόλευκοι» δούλεψαν στην επιθετική ανάπτυξη, με μια σύνθετη άσκηση που περιλαμβάνει στοιχεία τεχνικής και κίνησης δίχως τη μπάλα ανάμεσα στις γραμμές. Επί της ουσίας με πέντε πάσες και δύο τρίγωνα, οι παίκτες έβγαιναν σε θέση βολής και τελείωναν την φάση σε μικρή εστία. 

Το build up ξεκινούσε από χαμηλά, η μπάλα ακουμπούσε στο πλάι, περνούσε από τον άξονα, ακολουθούσε μια εναλλαγή «in and out» και κάθετη πάσα προς τον μετέπειτα εκτελεστή. Στην άσκηση συμμετείχε κανονικά και ο Χουάνγκ, αφού ολοκλήρωσε το πρόγραμμα ενδυνάμωσης.

Το πρόγραμμα της Δευτέρας (10/07) θα συνεχιστεί με την απογευματινή προπόνηση στις 18:30, ενώ το επόμενο φιλικό του Ολυμπιακού είναι στις 14 Ιουλίου με αντίπαλο τη Νόρτζελαντ στο Σβατς. Από την Τρίτη (11/07) ωστόσο αναμένεται να αυξηθούν οι παρουσίες εδώ στο Βάτενς, καθώς Ιμπόρα και Κίνι πρόκειται να μεταβούν στην Αυστρία για να ενσωματωθούν στην αποστολή. 

Ολυμπιακός: Η θεωρία των άκρων και ο ρόλος που μπορεί να αλλάξει το στάτους στα χαφ
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

17:10 - 09.07.2023

Ολυμπιακός: Η θεωρία των άκρων και ο ρόλος που μπορεί να αλλάξει το στάτους στα χαφ

Η διαφορά ανάπτυξης του Ολυμπιακού στα δύο άκρα και τι μπορεί να σημαίνει μεταγραφικά, οι απαιτήσεις στον ρόλο του holding μέσου και μια εικόνα που γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρη για τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Τόσο ο 35χρονος μέσος, όσο και ο 33χρονος μπακ φτάνουν στην Αθήνα απόψε, προκειμένου να ολοκληρωθεί και το τυπικό σκέλος της απόκτησης τους από τον Ολυμπιακό και άμεσα αναμένεται να τεθούν στην διάθεση του Ντιέγκο Μαρτίνεθ.