Ο Ολυμπιακός αποχαιρέτησε τον Βαλμπουενά: «Όπως έχουμε συμφωνήσει, οι δρόμοι μας θα συναντηθούν ξανά»

Ματιέ Βαλμπουενά

i

© Tourette Photography

Ο Ολυμπιακός αποχαιρέτησε τον Βαλμπουενά: «Όπως έχουμε συμφωνήσει, οι δρόμοι μας θα συναντηθούν ξανά»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 13:17 - 10.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:06 - 10.07.2023

Με ανακοίνωσή του ο Ολυμπιακός αποχαιρέτησε τον Ματιέ Βαλμπουενά, ο οποίος δεν θα συνεχίσει να φορά την «ερυθρόλευκη» φανέλα.

Ο Ματιέ Βαλμπουενά αποτελεί παρελθόν από τον Ολυμπιακό, ωστόσο το «αντίο» θα είναι προσωρινό. Η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ γνωστοποίησε πως υπάρχει συμφωνία για συνεργασία μόλις ολοκληρώσει την καριέρα του. Ο 38χρονος Γάλλος αγωνιζόταν στην ομάδα του Πειραιά από το 2019, όταν αποκτήθηκε ως ελεύθερος από τη Φενέρμπαχτσε. 

Με τη φανέλα των «ερυθρολεύκων» μέτρησε 18 γκολ και 43 ασίστ σε 150 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ κατέκτησε τρία πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο. Στην τελευταία σεζόν έπαιξε 29 παιχνίδια (4 γκολ, 4 ασίστ), με τα επτά από αυτά ως βασικός.

Ο στόχος του Ματιέ Βαλμπουενά είναι να αγωνιστεί για ακόμη έναν χρόνο τουλάχιστον σε άλλη ομάδα και στη συνέχεια να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

«Oh Captain! Our Captain! Σε ευχαριστούμε για όλα τεράστιε νικητή Ματιέ! Για το ταλέντο σου και την ποιότητα σου εντός και εκτός γηπέδου, το μαχητικό σου πνεύμα και την καρδιά λιονταριού που έχεις! Είσαι ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες που έχουν περάσει από την χώρα μας και φόρεσες επάξια και με υπερηφάνεια την ερυθρόλευκη φανέλα του Ολυμπιακού μας. Αυτό σίγουρα δεν είναι ένα αντίο μεταξύ μας. Όπως έχουμε ήδη συμφωνήσει, οι δρόμοι μας θα συναντηθούν ξανά σύντομα. Ο Πειραιάς είναι και θα είναι πάντα το σπίτι σου. Είσαι ένας από εμάς!», έγραψε χαρακτηριστικά η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.

Η πρόταση του Ολυμπιακού 

Για την ώρα, ο ίδιος δεν σκοπεύει να «κρεμάσει» τα παπούτσια του αφού θεωρεί πως μπορεί ακόμα να προσφέρει πράγματα μέσα από το γρασίδι. Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο αποφάσισε να απορρίψει την προσφορά της ΠΑΕ Ολυμπιακός, όπως ανέφερε σε δημοσίευμα του το δημοφιλές Μέσο «RMC Sport».

Πιο αναλυτικά, η διάσημη γαλλική ιστοσελίδα υποστήριζε σε δημοσίευμα της πως ο Ολυμπιακός ήθελε να κρατήσει τον Γάλλο στην ομάδα, όχι όμως από το ρόλο του παίκτη. Έτσι του πρότεινε να αναλάβει πόστο στην ομάδα, όμως ο δεύτερος αρνήθηκε την πρόταση θέλοντας να συνεχίσει να παίζει. 

Μάλιστα, πλέον, στα πλάνα του είναι να βρει τη νέα του ομάδα και μένει να φανεί ποια θα είναι αυτή.