Το σκάνδαλο συνεχίζεται στην Ισπανία: Αποφεύγει τη σύλληψη ο Ρουμπιάλες

Λουίς Ρουμπιάλες

i

PrtScr

Το σκάνδαλο συνεχίζεται στην Ισπανία: Αποφεύγει τη σύλληψη ο Ρουμπιάλες

Κώστας Τόπας 11:30 - 21.03.2024 / Ανανεώθηκε: 11:32 - 21.03.2024

Ο Λουίς Ρουμπιάλες βρίσκεται στη Δομινικανή Δημοκρατία, αλλά θα επέστρεφε οικειοθελώς στη χώρα του για να τεθεί στη διάθεση της δικαιοσύνης, καθώς κατηγορείται για διαφθορά.

Συνεχίζεται το σκάνδαλο στην Ισπανία . Αφού έγινε έφοδος στην έδρα της Βασιλικής Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και συνελήφθησαν επτά άτομα, ζητούν τώρα τη σύλληψη του Λουίς Ρουμπιάλες, πρώην προέδρου της προαναφερθείσας οργάνωσης. 

Ο Ρουμπιάλες, που κατονομάζεται στην υπόθεση που διερευνά εικαζόμενες παρατυπίες στην υπογραφή συμβάσεων μεταξύ της RFEF και της Σαουδικής Αραβίας, βρίσκεται στη Δομινικανή Δημοκρατία, αλλά θα επέστρεφε οικειοθελώς στη χώρα του για να τεθεί στη διάθεση της δικαιοσύνης. Εν τω μεταξύ, έγινε έφοδος στο σπίτι του, όπως ακριβώς και στο προηγουμένως ονομαζόμενο αρχηγείο. 

Ο πρώην πρόεδρος της ισπανικής Ομοσπονδίας, αν και δεν έχει ακόμη σχολιάσει το θέμα, είναι «απόλυτα έκπληκτος» , σύμφωνα με την Ισπανίδα δημοσιογράφο Ισαμπέλ Ραμπάγκο που είχε μιλήσει μαζί του. Ο 46χρονος βρίσκεται στην Κεντρική Αμερική για περισσότερο από ένα μήνα.

Ο Ρουμπιάλες ανέφερε ότι δεν σκοπεύει να επισπεύσει την επιστροφή του στην Ισπανία λόγω όλων αυτών των γεγονότων, αν και φαίνεται ότι θα επιστρέψει: «Είμαι εδώ στη Δομινικανή Δημοκρατία για περισσότερο από ένα μήνα και έχω έρθει στο παρελθόν για να προσπαθήσω να το κάνω. επιχείρηση». Ο Ρουμπιάλες σχολιάζει ότι πρόθεσή του είναι να επιστρέψει στην Ισπανία στις αρχές Απριλίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρουμπιάλες τιμωρήθηκε από τη FIFA για το μη συναινετικό φιλί που έδωσε στην παίκτρια Τζένιφερ Ερμόσο, στις 20 Αυγούστου, κατά την τελετή απονομής των βραβείων για το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. 

Τι συμβαίνει με τον Πικέ

Ο πρώην αμυντικός της Μπαρτσελόνα, νυν επιχειρηματίας, ήταν αυτός που υπέγραψε το συμβόλαιο με τον Ρουμπιάλες για τη μεταφορά του Σούπερ Καπ Ισπανίας στη Σαουδική Αραβία. Σύμφωνα με  το El Confidencial, η εταιρεία του «Kosmos» κερδίζει τέσσερα εκατομμύρια ευρώ ετησίως επειδή ήταν μεσολαβητής σε αυτή τη διαπραγμάτευση. Ωστόσο, η εταιρεία διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχουν παρατυπίες προς διερεύνηση και τη στιγμή που δημοσίευσαν το ύψος της προμήθειας που έλαβαν κατά την υπογραφή της συμφωνίας.