Σκάνδαλο στην Ισπανία: Έφοδος της αστυνομίας και συλλήψεις στα γραφεία της Ομοσπονδίας

Σκάνδαλο στην Ισπανία: Έφοδος της αστυνομίας και συλλήψεις στα γραφεία της Ομοσπονδίας

Κώστας Τόπας 13:34 - 20.03.2024 / Ανανεώθηκε: 13:39 - 20.03.2024

Σκάνδαλο ξέσπασε στην Ισπανία, καθώς πραγματοποιήθηκε έφοδος της αστυνομίας στα γραφεία της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και όπως αναφέρουν δημοσιεύματα υπάρχουν τουλάχιστον έξι συλλήψεις!

Η Κεντρική Επιχειρησιακή Μονάδα (UCO) της Πολιτικής Φρουράς ερευνά την ισπανική Ομοσπονδία ποδοσφαίρου σε επιχείρηση που σχετίζεται με υποτιθέμενες παράτυπες συμβάσεις τα τελευταία πέντε χρόνια και έχει προβεί σε περισσότερες από επτά συλλήψεις, σύμφωνα με πηγές της έρευνας στην EFE. Αυτό το αποτέλεσμα, έρχεται σε μια περίοδο προσωρινής κατάστασης για το διοικητικό συμβούλιο του οποίου προεδρεύει ο Πεδρο Ρότσα.

Μάλιστα, όποιος αντικατέστησε τον Λουίς Ρουμπιάλες θα πρέπει να υποβάλλει την παραίτησή του σήμερα το απόγευμα της Τετάρτης (20/03) και να αποχωρήσει από τη θέση του αναπληρωτή προέδρου. Κι έπειτα θα οριστεί διοικητικό συμβούλιο για την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας που θα οδηγήσει στις εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τον Απρίλιο.

Φυσικά, όποιος εκλεγεί θα είναι πρόεδρος μόνο μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου γιατί ο Αθλητικός Νόμος το προβλέπει σε περιπτώσεις όπως αυτή που συνέβη με την αποχώρηση του Λουίς Ρουμπιάλες και την εν ενεργεία προεδρία του Ρότσα. Σε αυτές τις δεύτερες εκλογές θα ανανεωθεί η προεδρία, αλλά και όλες οι θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο της RFEF καθώς και στη Συνέλευση της.

Έρευνες στο σπίτι του Ρουμπιάλες

Σύμφωνα με τη La Sexta, μια από τις διευθύνσεις που αναζητούν οι πράκτορες της UCO είναι το σπίτι στη Γρανάδα του Λουίς Ρουμπιάλες, πρώην προέδρου της Βασιλικής Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, όπου ζητούν έγγραφα και συμβόλαια.

Οι αρχές ερευνούν φερόμενα εγκλήματα που σχετίζονται με επιχειρηματική διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος. Περισσότερες από δώδεκα έρευνες σε ιδιωτικές κατοικίες και επτά συλλήψεις έχουν γίνει, πέραν των δικαστικών αιτημάτων προς διαφορετικούς δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Το Πρωτοδικείο της Ισπανίας, είναι αυτό που άρχισε να ερευνά τη σύμβαση για τη μεταφορά του Super Cup στη Σαουδική Αραβία που υπέγραψε ο τότε πρόεδρος της ομοσπονδίας, Λουίς Ρουμπιάλες, με τον επιχειρηματία και πρώην ποδοσφαιριστή Ζεράρ Πικέ.