Με Ντε λα Φουέντε μέχρι το Μουντιάλ του 2026 η Ισπανία

Λουίς Ντε λα Φουέντε

i

© PrtScr

Με Ντε λα Φουέντε μέχρι το Μουντιάλ του 2026 η Ισπανία

Πάνος Κορομηλάς 18:22 - 22.02.2024 / Ανανεώθηκε: 18:26 - 22.02.2024

Η ομοσπονδία της Ισπανίας ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας με τον Λουίς Ντε λα Φουέντε, μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026.

Ήταν γνωστό εδώ και καιρό, πλέον οριστικοποιήθηκε. Ο Λουίς Ντε λα Φουέντε θα συνεχίσει στο «τιμόνι» της εθνικής ομάδας της Ισπανίας, βάζοντας υπογραφή σε νέο συμβόλαιο που θα ολοκληρωθεί μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026.

Το τρέχον συμβόλαιο του Ισπανού προπονητή θα ολοκληρωνόταν το ερχόμενο καλοκαίρι, μετά τη συμμετοχή των «φούριας ρόχας» στο Euro 2024. Ωστόσο, η ισπανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου κινήθηκε άμεσα, προσφέροντας του πρόωρη επέκταση της συνεργασίας. Ο 62χρονος προπονητής συμφώνησε και έτσι ανακοινώθηκε πως θα είναι ο άνθρωπος που θα οδηγήσει τους Ισπανούς στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026, που θα διεξαχθεί στα γήπεδα των ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό.

Στην ανακοίνωση της, η ομοσπονδία αναφέρει πως η ανανέωση του συμβολαίου του Ντε λα Φουέντε αποτελεί σημαντικό βήμα για την εθνική ομάδα, καθώς θα προσφέρει σταθερότητα ενόψει και του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που ακολουθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ιταλία, Κροατία και Αλβανία θα βρεθούν στον όμιλο των Ιβήρων το ερχόμενο καλοκαίρι στα γήπεδα της Γερμανίας, σε έναν ιδιαίτερα απαιτητικό όμιλο.

Υπενθυμίζεται πως ο Ντε λα Φουέντε διαδέχτηκε τον Λουίς Ενρίκε τον Δεκέμβριο του 2022, μετά τον αποκλεισμό της εθνικής ομάδας στη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ. Οδήγησε την ομάδα στην κατάκτηση του Nations League το περασμένο καλοκαίρι, επικρατώντας στον τελικό της Κροατίας και όπως φαίνεται έχει αφήσει απόλυτα ικανοποιημένους τους ανθρώπους της ισπανικής ομοσπονδίας.