Ο Ρουμπιάλες διέφυγε στην Δομινικανή Δημοκρατία για να μην συλληφθεί από τις Αρχές

Λουίς Ρουμπιάλες

i

© PrtScr

Ο Ρουμπιάλες διέφυγε στην Δομινικανή Δημοκρατία για να μην συλληφθεί από τις Αρχές

Κώστας Τόπας 15:39 - 20.03.2024

Στην Δομινικανή Δημοκρατία διέφυγε ο Λουίς Ρουμπιάλες, προκειμένου να αποφύγει την σύλληψη των Αρχών σχετικά με παρατυπίες σε συμβόλαια την τελευταία πενταετία.

Οι επιδρομές της αστυνομίας που έχουν κλονίσει τα θεμέλια του ισπανικού ποδοσφαίρου πρόκειται να επεκταθούν και στον πρώην πρόεδρο της ισπανικής Ομοσπονδίας, Λουίς Ρουμπιάλες. Ο πρώην επικεφαλής παραιτήθηκε στα τέλη του περασμένου έτους, μετά την αναστολή του από τη FIFA, ενώ οι έρευνες για την υπόθεση σεξουαλικής επίθεσης  με το ανάρμοστο φιλί, στην παίκτρια της εθνικής ομάδας της Ισπανίας, Τζένι Ερμόσο, για την οποία κατηγορείται συνεχίζονται.

Το πρωί της Τετάρτης, η ισπανική αστυνομία έκανε έφοδο στα κεντρικά γραφεία της Βασιλικής Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, καθώς και στα σπίτια 12 εργαζομένων. Επίσης έγιναν περισσότερες από επτά συλλήψεις, ενώ δρομολογείται κι αυτή του Ρουμπιάλες και πέντε ακόμη οι οποίοι βρίσκονται υπό έρευνα.

Σύμφωνα με την «El Mundo», η αστυνομία έκανε έφοδο στο σπίτι του Ρουμπιάλες στη Γρανάδα, αλλά δεν τον βρήκε εκεί, λόγω του ότι βρίσκεται στη Δομινικανή Δημοκρατία. Ένας άλλος από τους συλληφθέντες ήταν ο δικηγόρος και δεξί του χέρι, Τόμας Γκονσάλεθ Κουέτο. Οι εμπλεκόμενοι δεν είχαν προσκομίσει τα έγγραφα που ζητούσε η αστυνομία, εξ ου και η έφοδος.

Η έρευνα και οι συλλήψεις αφορούν φερόμενες κατηγορίες για διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος, μετά την ανακάλυψη «παράτυπων συμβάσεων» τα τελευταία πέντε χρόνια. Η εντολή για τις επιδρομές προήλθε από το ίδιο δικαστήριο που ερευνά τη συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ της RFEF και της Σαουδικής Αραβίας, η οποία βλέπει το ισπανικό Supercup να παίζει εκεί κάθε χρόνο.

Σκάνδαλο στην Ισπανία: Έφοδος της αστυνομίας και συλλήψεις στα γραφεία της Ομοσπονδίας
LA LIGA

13:34 - 20.03.2024

Σκάνδαλο στην Ισπανία: Έφοδος της αστυνομίας και συλλήψεις στα γραφεία της Ομοσπονδίας

Σκάνδαλο ξέσπασε στην Ισπανία, καθώς πραγματοποιήθηκε έφοδος της αστυνομίας στα γραφεία της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και όπως αναφέρουν δημοσιεύματα υπάρχουν τουλάχιστον έξι συλλήψεις!

Η συμφωνία είναι αξίας 40 εκατ. ευρώ ετησίως προς την Ισπανική Ομοσπονδία, η οποία προέκυψε μετά από μια αρχική συμφωνία μεταξύ της εταιρείας «Kosmos» του Ζεράρ Πικέ, στην οποία καταβλήθηκαν προμήθεια 4-5 εκατομμύρια ευρώ.