Ο 16χρονος αδερφός του Εμπαπέ κλήθηκε για πρώτη φορά στην αποστολή της Παρί

Ίθαν Εμπαπέ & Κιλιάν Εμπαπέ

i

©Photo by Christian Liewig - Corbis/Corbis via Getty Images/Ιdeal Images

Ο 16χρονος αδερφός του Εμπαπέ κλήθηκε για πρώτη φορά στην αποστολή της Παρί

Κώστας Τόπας 15:40 - 15.09.2023

Ο 16χρονος αδερφός του Κιλιάν Εμπαπέ, Ίθαν συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά στην αποστολή της πρώτης ομάδας της Παρί Σεν Ζερμέν και δεν αποκλείεται να πραγματοποιήσει ντεμπούτο στο πλάι του Γάλλου αστέρα.

Στη σκιά του αδελφού του, αλλά η μετέωρη άνοδος του Ίθαν Εμπαπέ, γεννημένος το 2006, συνεχίζεται. Σε ηλικία μόλις 16 ετών, ο νεαρός ποδοσφαιριστής της Παρί Σεν Ζερμέν κλήθηκε από τον Λουίς Ενρίκε για τον αποψινό αγώνα με τη Νις (15/09, 22:00) για την 5η αγωνιστική της Ligue 1.

 Είναι η πρώτη του παρουσία στη λίστα της πρώτης ομάδας των Παριζιάνων και θα μπορούσε να κάνει το ντεμπούτο του, αν το κρίνει έτσι ο προπονητής του.

Ο Ίθαν Εμπαπέ ο οποίος είναι επίσης στη λίστα του Champions League και θα μπορούσε να κάνει το ντεμπούτο του στη φάση των ομίλων, είναι ένα από τα αστέρια της πάντα ενδιαφέρουσας ομάδας νέων των Παριζιάνων. Αν και έκανε ήδη το ντεμπούτο της στο τελευταίο πρωτάθλημα Νέων της UEFA, προς το παρόν έχει παίξει μόνο στην Εθνική Γαλλίας U19.

Ο Λουίς Ενρίκε επιβεβαίωσε ήδη στη συνέντευξη Τύπου ότι βασίζεται στον αδερφό του Κιλιάν Εμπαπέ.

«Έχω πολλές επιλογές με τον Ντουρ, τον Σολέρ, τον Ιθαν Εμπαπέ, τον Φαμπιάν Ρουίζ.. Ζητώ συγγνώμη αν ξέχασα ονόματα. Όλα εξαρτώνται από πολλά πράγματα. Δεν υπάρχουν τέλειες φόρμουλες. Όλοι οι παίκτες που έχω στη διάθεσή μου έχουν ξεχωριστές ιδιότητες», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ισπανός.