Ο Εμπαπέ, ο Μόντριτς και ο Τιάγκο: Τα 5+1 διαμάντια που θα κυκλοφορούν ελεύθερα το επόμενο καλοκαίρι

Κιλιάν Εμπαπέ

i

© photo by Tim Clayton - Corbis / Getty Images / Ideal Images

Ο Εμπαπέ, ο Μόντριτς και ο Τιάγκο: Τα 5+1 διαμάντια που θα κυκλοφορούν ελεύθερα το επόμενο καλοκαίρι

Κώστας Τόπας 09:23 - 12.09.2023 / Ανανεώθηκε: 09:23 - 12.09.2023

Μιας και η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος έφτασε στο τέλος της, υπάρχουν αρκετοί αστέρες του ποδοσφαίρου που στο τέλος της φετινής σεζόν αναμένεται να κυκλοφορήσουν ελεύθεροι.

Η λίστα των παικτών των οποίων τα συμβόλαια λήγουν το καλοκαίρι του 2024 δεν είναι τόσο εντυπωσιακή όσο πριν από ένα χρόνο, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν μερικά μεγάλα ονόματα των οποίων το μέλλον απέχει πολύ από το να επιλυθεί.

Η ιστορία γύρω από την πιθανή μετακόμιση του Κιλιάν Εμπαπέ στη Ρεάλ Μαδρίτης συνεχίζεται, αν και στη Γαλλία επιμένουν ότι ο 24χρονος επθετικός βρίσκεται σε συζητήσεις για την υπογραφή ενός νέου συμβολαίου. Από την άλλη, η συνηθισμένη σειρά γηραιών παικτών όπως ο Λούκα Μόντριτς και ο Τόνι Κρόος κάνουν άλλη μια εμφάνιση στη λίστα που θα κυκλοφορούν ελεύθεροι τη νέα σεζόν, καθώς μπαίνουν στον τελευταίο χρόνο των συμβολαίων τους. Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί νεαροί που θα μπορούσαν να αποκτηθούν από ομάδες με μηδενικό κόστος αν κι εφόσον δεν ανανεώσουν τα συμβόλαια που έχουν με τους συλλόγους τους.

Βέβαια, υπάρχουν ήδη μερικοί παίκτες που δεν έχουν βρει ακόμα ομάδα, όπως ο Νταβίντ Ντε Χέα.  Ο πρώην τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει συνδεθεί με πολλούς συλλόγους, ιδιαίτερα αυτούς από τη Σαουδική Αραβία. Χωρίς συμβόλαιο, ο Ισπανός κίπερ ελπίζει ότι σύντομα θα λάβει μια προσφορά που θα καλύπτει τις απαιτήσεις του. 

Παρακάτω είναι μια λίστα με τα μεγαλύτερα ονόματα που θα κυκλοφορούν ελεύθερα το επόμενο καλοκαίρι, τότε δηλαδή που θα λήξουν τα συμβόλαια με τις ομάδες τους.

Κιλιάν Εμπαπέ

Ένα από τα σήριαλ του καλοκαιριού. Ο Εμπαπέ υπέγραψε νέο τριετές συμβόλαιο το 2022, απορρίπτοντας μια δωρεάν μεταγραφή στη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά αργότερα αποκαλύφθηκε ότι ήταν διετές συμβόλαιο με προαιρετική ρήτρα για ένα ακόμη χρόνο, μόνο εάν ο Γάλλος διεθνής την ενεργοποιούσε. Ωστόσο, ο 24χρονος επέλεξε να μην το κάνει και είπε στον πρόεδρο της Παρί, Νασέρ Αλ Κελαϊφί ότι ήθελε να φύγει, κάτι που τον είδε να εξορίζεται από την ομάδα της πρώτης ομάδας κατά τη διάρκεια της περιοδείας στην Ιαπωνία.

 Η πρωταθλήτρια Γαλλίας ήταν ανοιχτή σε προσφορές και η Αλ Χιλάλ στην Pro League της Σαουδικής Αραβίας έκανε μια παγκόσμια προσφορά 300 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία έγινε δεκτή από τον σύλλογο αλλά απορρίφθηκε από τον Εμπαπέ. Τελικά, η υπογραφή του φίλου του Γάλλου αστέρα, Ουσμάν Ντεμπελέ και η αποχώρηση των 90 εκατομμυρίων ευρώ του Νεϊμάρ, έπεισαν τον 24χρονο επιθετικός να αλλάξει γνώμη. 

Συμφώνησε να υπογράψει νέους όρους, πιθανότατα να περιέχουν ρήτρα αποδέσμευσης περίπου 100 έως 150 εκατομμυρίων ευρώ, ώστε ο σύλλογος να μπορεί να πάρει ένα ποσό μεταγραφής όταν αποχωρήσει. Αυτοί οι όροι δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί, αλλά είναι πιθανό ότι θα είναι παίκτης της Μαδρίτης στο τέλος της επόμενης σεζόν.

Αντριάν Ραμπιό

Μετά από μήνες εικασιών ότι θα μπορούσε να φύγει για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή τη Μπαρτσελόνα, ο Ραμπιό υπέγραψε επέκταση του συμβολαίου του για ένα χρόνο με την Γιουβέντους τον Ιούνιο, αλλά αυτό καθυστέρησε μια μακροπρόθεσμη απόφαση για το μέλλον του κατά άλλους 12 μήνες. Ο Γάλλος διεθνής είναι βασικός παίκτης στο Τορίνο και οι οπαδοί της «Γηραιάς Κυρίας» δεν θέλουν να χάσουν τον Ραμπιό ως ελεύθερο το επόμενο καλοκαίρι.

Κάιλ Γουόκερ

Αφού παραλίγο να αποχωρήσει για να ενταχθεί στην Μπάγερν Μονάχου, ο Γουόκερ πρόκειται να ακολουθήσει τον Μπερνάρντο Σίλβα στην υπογραφή νέου συμβολαίου στη Σίτι. «Στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου πάντα ήθελα να παίξω για τη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά έπρεπε να κάνω ό,τι ήταν σωστό για εμένα και το μέλλον μου και αυτό ήταν ακριβώς όποιος σύλλογος μου έδωσε τα περισσότερα χρόνια», είπε. «Γιατί να φύγω αν πρόκειται να έχω αρκετό χρόνο αγώνα που είναι κατάλληλος για μένα; ​​Αυτό είναι το μόνο που θέλω. Θέλω να παίξω ποδόσφαιρο. 

Μου αρέσει το παιχνίδι και θέλω να παίξω, είτε είναι εδώ, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία.  Ήθελα να παίξω ποδόσφαιρο, δεν με νοιάζουν τα χρήματα. Μπορεί να πεις ότι είναι κλισέ, αλλά δεν με νοιάζει. Απλώς ανησυχώ για την ευτυχία μου και το να παίζω ποδόσφαιρο», είχε τονίσει ο Γουόκερ, του οποίου το συμβόλαιο με την Μάντσεστερ Σίτι ολοκληρώνεται το επόμενο καλοκαίρι.

Λούκα Μόντριτς

Ο Μόντριτς συνεχίζει να μοιάζει αγέραστος σε ηλικία 37 ετών, ενώ πήγε στην Ρεάλ το 2012 κι έκτοτε έχει κερδίσει 23 τρόπαια σε 11 χρόνια, παίζοντας στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου». Ο Κροάτης διεθνής δεν ανήκει πλέον στην πρώτη γραμμή των Μαδριλένων που ήταν κάποτε και έχει πρόσθετο ανταγωνισμό για τη θέση του από τους Τζουντ Μπέλιγχαμ, Εντουάρντο Καμαβίγκα, Αουρελιέν Τσουαμενί και Φεντερίκο Βαλβέρδε. 

Ωστόσο, δεν είναι ευχαριστημένος με τον χρόνο συμμετοχής του, με τρεις εμφανίσεις από τον πάγκο μέχρι στιγμής, οπότε δεν αποκλείεται να κοιτάξει να συνεχίσει την καριέρα του αλλού στο τέλος του συμβολαίου του το επόμενο καλοκαίρι.

Τιάγκο

Η Λίβερπουλ έχει αναδιαμορφώσει ολόκληρη τη μεσαία γραμμή της αυτό το καλοκαίρι, αλλά ο 32χρονος μπορεί επίσης να βρεθεί έξω από την πόρτα της εξόδου όταν λήξει το συμβόλαιό του. Οι τραυματισμοί έχουν περιορίσει τον αντίκτυπό του, αν και ο Ισπανός διεθνής φέρνει πολύτιμη εμπειρία σε μια μεσαία γραμμή που τώρα της λείπει. 

Η Σαουδική Pro League έχει κυνηγήσει πολλούς παίκτες από το «Άνφιλντ» τους τελευταίους μήνες και θα μπορούσε να είναι ένας μελλοντικός προορισμός και για τον Τιάγκο.

Αλεχάντρο Μπαλντέ

Η άνοδος του Μπαλντέ ήταν απίστευτη τα τελευταία χρόνια καθώς είναι πλέον η πρώτη επιλογή της Μπαρτσελόνα για το αριστερό άκρο της άμυνας. Ο 19χρονος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι και της εθνικής ομάδας της Ισπανίας, οπότε υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες να φύγει από το «Καμπ Νόου». 

Μάλιστα, παρά το ενδιαφέρον όλων των ελίτ συλλόγων στην Ευρώπη, ο Μπαλντέ έχει συμφωνήσει με όρους για ένα νέο μακροχρόνιο συμβόλαιο που θα πρέπει να υπογράψει σύντομα. Ωστόσο, μέχρι να πέσουν οι υπογραφές τίποτα δεν είναι σίγουρο για το μέλλον του νεαρού μπακ.