Ο Πογκμπά κινδυνεύει με αποκλεισμό τεσσάρων ετών από τα γήπεδα

Πολ Πογκμπά

i

PrtScr

Ο Πογκμπά κινδυνεύει με αποκλεισμό τεσσάρων ετών από τα γήπεδα

Κώστας Τόπας 09:00 - 12.09.2023

Μέχρι και με τέσσερα χρόνια αποκλεισμό από τα γήπεδα κινδυνεύει ο Πολ Πογκμπά μετά το γεγονός ότι βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ.

Ο μέσος της Γιουβέντους, Πολ Πογκμπά, βρέθηκε θετικός σε τεστοστερόνη, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η ιταλική υπηρεσία αντιντόπινγκ. Το τεστ έγινε μετά το παιχνίδι της Γιουβέντους στο Ουντινέζε στις 20 Αυγούστου. Τότε, ο Γάλλος αστέρας δεν έπαιξε στον αγώνα της Serie A αλλά ήταν στον πάγκο των «μπιανκονέρι».

Η Nado Italia, η υπηρεσία κατά του ντόπινγκ, δήλωσε ότι ο Πογκμπά ανεστάλη προσωρινά με άμεση ισχύ. Εν αναμονή ενός εφεδρικού δείγματος, ο 30χρονος μέσος κινδυνεύει με αποκλεισμό από τα γήπεδα έως και τέσσερα χρόνια.

«Κατά την αποδοχή της υπόθεσης που πρότεινε ο Εθνικός Εισαγγελέας κατά του ντόπινγκ, προέβλεψε την προσωρινή αναστολή του αθλητή Πολ Λαμπιλέ Πογκμπά», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Nado Italia.

Το δικαστήριο είπε ότι ο Πογκμπά παραβίασε τους κανόνες κατά του ντόπινγκ όταν βρήκε την απαγορευμένη ουσία «μη ενδογενείς μεταβολίτες τεστοστερόνης», προσθέτοντας ότι τα αποτελέσματα ήταν «σύμφωνα με την εξωγενή προέλευση των ενώσεων-στόχων».

Η Γιουβέντους εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αναγνωρίζει το θετικό αποτέλεσμα και την αναστολή, προσθέτοντας ότι θα «αξιολογήσει τα επόμενα διαδικαστικά βήματα».

«Περιμένουμε τα αποτελέσματα της αντιανάλυσης και δεν μπορούμε να πούμε τίποτα μέχρι τότε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Πολ Πογκμπά δεν σκόπευε ποτέ να παραβεί τους κανόνες», είπε η ατζέντης του Πογκμπά, Ραφαέλα Πιμέντα, σε δήλωση που αναφέρουν ιταλικά Μέσα ενημέρωσης.