Συγκλονίζει ο Πογκμπά: «Tα χρήματα αλλάζουν τους ανθρώπους, μπορούν να διαλύσουν οικογένειες, να δημιουργήσουν πολέμους»

Πολ Πογκμπά

i

©Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto via Getty Images/Ideal Images

Συγκλονίζει ο Πογκμπά: «Tα χρήματα αλλάζουν τους ανθρώπους, μπορούν να διαλύσουν οικογένειες, να δημιουργήσουν πολέμους»

Κώστας Τόπας 15:43 - 11.09.2023

Ο Πολ Πογκμπά σε μία συγκλονιστική συνέντευξη αναφέρθηκε στις συνέπειες της απόπειρας εκβιασμού της οποίας υπήρξε θύμα τον Μάρτιο του 2022, κι αποκάλυψε πως έφτασε κοντά στο να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Ο μέσος της Γιουβέντους παραχώρησε συνέντευξη στον αραβικό τηλεοπτικό σταθμό «Al Jazeera», μέσω της οποίας μίλησε για τους τελευταίους, δύσκολους μήνες μεταξύ της δοκιμασίας των συνεχόμενων τραυματισμών και της υπόθεσης εκβιασμού στην οποία ενεπλάκη. Μια πραγματικά περίπλοκη περίοδος κατά την οποία ο Πολ Πογκμπά σκέφτηκε να βάλει νωρίς τέλος στην καριέρα του ως ποδοσφαιριστής.

Ο ίδιος ο Πογκμπά το ομολόγησε, προφανώς προβληματισμένος πάνω απ' όλα από αυτό που συνέβη εκτός γηπέδου «Τα χρήματα αλλάζουν τους ανθρώπους... Μπορεί να καταστρέψουν μια οικογένεια. Μπορεί να δημιουργήσουν έναν πόλεμο. Μερικές φορές σκεφτόμουν: "Δεν θέλω να έχω λεφτά πια. Απλώς δεν θέλω να παίζω περισσότερο. Θέλω απλώς να είμαι με κανονικούς ανθρώπους, έτσι θα με αγαπούν γι' αυτό που είμαι, όχι για τη φήμη, ούτε για τα χρήματα". Μερικές φορές είναι δύσκολο».

Ο Γάλλος, ωστόσο, δεν έχει σκοπό να τα παρατήσει και τώρα θέλει να εκδικηθεί τους επικριτές του: «Θέλω να τους κάνω να πάρουν πίσω τα λόγια τους... Θέλω να τους δείξω ότι δεν είμαι αδύναμος. Μπορούν να μιλήσουν κακώς από εμένα. Δεν θα τα παρατήσω ποτέ».

Κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν ο Πογκμπά έπαιξε μόλις 108 λεπτά για τη Γιουβέντους στο πρωτάθλημα, στα οποία πρέπει να προστεθούν 42' στο Europa League  και 11' στο Κύπελλο Ιταλίας. Φέτος, αφού έχασε την καλοκαιρινή προπόνηση, ο Πογκμπά έπαιξε δύο αγώνες με την Μπολόνια και την Έμπολι πριν σταματήσει ξανά λόγω μυϊκού προβλήματος.

Η ελπίδα του Αλέγκρι είναι να τον έχει διαθέσιμο στον πάγκο ήδη κόντρα στη Λάτσιο, αλλά πριν δουν οι φίλοι των «μπιανκονέρι» τον Πογκμπά στην αρχική ενδεκάδα θα πρέπει να περιμένουν μερικές εβδομάδες ακόμα.