Ο Ιωνικός μπλόκαρε τον Παναθηναϊκό στη Νίκαια (1-1)

Ο Ιωνικός μπλόκαρε τον Παναθηναϊκό στη Νίκαια (1-1)

Μπάμπης Τσιμπίδας 23:29 - 21.12.2022 / Ανανεώθηκε: 00:08 - 22.12.2022

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με τον Μπερνάρ, έχασε κλασικές ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ και πλήρωσε τον εφησυχασμό του με την ισοφάριση (1-1) του Άοσμαν στο 84'.

Ο Παναθηναϊκός είχε όλες τις προϋποθέσεις να περάσει άνετα από τη Νίκαια και να διατηρήσει ακέραιη τις διαφορές από τους διώκτες του. Ωστόσο, απέτυχε να διπλασιάσει το προβάδισμα του μετά το γκολ του Μπερνάρ στο 14’, έχασε μεγάλες ευκαιρίες με τον Παλάσιος και τον Σπόραρ και έδωσε το δικαίωμα στον Ιωνικό να ισοφάρισει σε 1-1 στο 84’ με τον Άοσμαν. 

Ήταν ένας ανέλπιστος βαθμός για τον ουραγό της βαθμολογίας, με τον τρόπο που εξελίχτηκε το ματς. Ο πιο αδύναμος του πρωταθλήματος βάσει συγκομιδής, κατάφερε να διασπάσει την άμυνα του πρωτοπόρου. Ο οποίος μέχρι πρότινος είχε διαχειριστεί αποτελεσματικά όλα τα παιχνίδια του πρώτου γύρου.

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει στην κορυφή, αλλά η ΑΕΚ μείωσε στους έξι πόντους, εκμεταλλευόμενη τη νίκη της επί της Καβάλας. Ασφαλώς, η κορυφή εξαρτάται μόνο από τους «πράσινους», αλλά όσο καλύπτεται η απόσταση, η Ένωση μπορεί να ελπίζει, εν όψει και του αθηναϊκού ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια στις 8 Ιανουαρίου.

Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να βρει λύσεις, όταν τις χρειάστηκε, αφού οι απώλειες των Αϊτόρ, Γκάνεα, Τρουιγιέ, Σένκεφελντ, Βέρμπιτς και ο ανέτοιμος Σπόραρ, με τον ντεφορμέ Παλάσιος, δεν ήταν δυνατόν να καλυφθούν. Ήταν άλλο ένα ισχυρό μήνυμα για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, πως η ενίσχυση κρίνεται επιβεβλημένη...

Ο Παναθηναϊκός πήρε το προβάδισμα στο 14’. Από ένα κακό γέμισμα του Χουτεσιώτη, ο Χουάνκαρ απομάκρυνε, ο Ιωαννίδης έβαλε πλάτη τον Ρομάο και βγήκε στο τετ-α-τετ, ο Χουτεσιώτης απέκρουσε το πλασέ αλλά ο επερχόμενος Μπερνάρ σκόραρε. Πριν συνέρθουν οι γηπεδούχοι, δύο λεπτά αργότερα, ο Μπερνάρ από αριστερά πάσαρε στον Παλάσιος, ο οποίος εξ’ επαφής σούταρε στο δοκάρι.

O Παναθηναϊκός έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες για το 0-2 με τον Τσέριν και τον Σπόραρ και το πλήρωσε στο 84’. Ο Άοσμαν ελίχθηκε με πλάτη στην περιοχή του Μπρινιόλι και με ωραίο πλασέ, ισοφάρισε. 

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Σόουζα, Ρομάο, Σάκιτς, Αντούνες, Τσίμπσαχ, Άοσμαν, Φαντιγκά, Λοβέρα (75’ Μάσας), Μάντζης

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Τσέριν, Μπερνάρ, Βαγιαννίδης (58’ Κουρμπέλης), Παλάσιος, Ιωαννίδης (70’ Σπόραρ)

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Πριν την ισοφάριση του Άοσμαν, ο Σπόραρ σε κενή εστία πλάσαρε χαλαρά και ο Σόουζα πρόλαβε πάνω στη γραμμή. Εκεί, εάν γινόταν το 0-2, το ματς θα είχε τελειώσει. 

Ο MVP: Ο Αϊας Άοσμαν δεν ήταν καλός στη μεγαλύτερη διάρκεια του 90λεπτου, ωστόσο βρήκε μία στιγμή και μπόρεσε να ισοφαρίσει. Κλέβοντας τον τίτλο του πολυτιμότερου από τον Μπερνάρ. 

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ: H επιλογή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να αφήσει τον Μπερνάρ ως «δεκάρι» δικαιώθηκε, αφού ο Βραζιλιάνος σκόραρε το 0-1 και ήταν ο ιθύνων νους των επιθέσεων του Παναθηναϊκού. Ο Δημήτρης Σπανός έψαχνε ένα γκολ στην ολιγωρία των “πράσινων” και είχε την εύνοια της τύχης ώστε να το βρεί.

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙKH: O γηπεδούχος Ιωνικός θα φιλοξενηθεί από τον Λεβαδειακό, την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου στις 17:00. Την ίδια μέρα, αλλά στις 21:30, ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Δείτε το LIVE της αναμέτρησης όπως το κατέγραψε το SPORTAL