Απίστευτο: Καμερουνέζος διεθνής δήλωνε 17 ετών αλλά είναι 23 και έχει άλλο όνομα (vid)

Ουίλφριντ Νέιθαν Ντουάλα

Απίστευτο: Καμερουνέζος διεθνής δήλωνε 17 ετών αλλά είναι 23 και έχει άλλο όνομα (vid)

Κώστας Τόπας 09:03 - 12.03.2024 / Ανανεώθηκε: 09:06 - 12.03.2024

Μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε στο Καμερούν, αποκαλύφθηκε ότι Βιλφρίντ Ντουάλα ο οποίος δήλωνε 17 ετών, είναι 23 και λέγεται Αλεχάντρ Μπαρντέλι!

Η FECAFOOT, ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας (11/03) ότι 62 παίκτες από το πρωτάθλημα του Καμερούν κηρύχθηκαν μη επιλέξιμοι για τα Play-offs του MTN Elite One λόγω διπλής ταυτότητας και ψεύδους για την ηλικία τους. Ανάμεσά τους είναι ο Ουίλφριντ Νέιθαν Ντουάλα, ένας παίκτης της Βικτόρια Γιουνάιτεντ της A-League, ο οποίος υποτίθεται ότι είναι 17 ετών.

Ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής, είχε χαρακτηριστεί μεγάλο ταλέντο τους προηγούμενους μήνες, με πολλούς βέβαια να απορούν όταν είχε ανακοινωθεί η κλήση του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας παρά τη μικρή εμπειρία που είχε, υποτίθεται, στα 17 του χρόνια. Ωστόσο σύμφωνα με δημοσίευμα της «Le Monde», ο Ουίλφριντ Νέιθαν Ντουάλα είναι 23 ετών!

Το εν λόγω δημοσίευμα χρησιμοποίησε τα αρχεία του για να εντοπίσει τον παίκτη, τον οποίο ένας δημοσιογράφος είχε πάρει συνέντευξη και φωτογράφισε το 2022. Εκείνη την εποχή, ο Ουίλφριντ Νέιθαν Ντουάλα έπαιζε για το κλαμπ Oryx και είπε ότι το όνομά του ήταν Αλεχάντρ Μπαρντέλι. Τότε ακόμα, είπε ότι ήταν 21 ετών. Βασιζόμενοι σε άλλα στοιχεία που βρέθηκαν στα διάφορα κοινωνικά του δίκτυα, τα τατουάζ και τις ουλές του εκείνη την εποχή, καθώς και το λογισμικό αναγνώρισης, τα Μέσα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ήταν πράγματι το ίδιο άτομο, που είχε αλλάξει ταυτότητα και ηλικία.

Όλη αυτή η απίστευτη διαμάχη που έχει ξεσπάσει τα τελευταία 24ωρα, κινδυνεύει να λερώσει το ποδόσφαιρο του Καμερούν, υπό την προεδρία του Σαμουέλ Ετό, που έχει ήδη βρεθεί στο στόχαστρο από πολυάριθμες διαμάχες τους τελευταίους μήνες.

Από τις 19 ομάδες της πρώτης κατηγορίας του πρωταθλήματος Καμερούν, μόνο τέσσερις δεν έχουν εντοπιστεί πιθανοί... παραβάτες. Οι σύλλογοι έχουν το δικαίωμα να προσκομίσουν τα απαραίτητα έγγραφα και να ασκήσουν έφεση κατά της τιμωρίας εντός 72 ωρών. Η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος Καμερούν έχει ήδη ολοκληρωθεί και οι ομάδες χωρίστηκαν σε δύο ομίλους με βάση την απόδοσή τους. Οκτώ ομάδες θα αναμετρηθούν για το πρωτάθλημα, ενώ οι άλλες έντεκα θα παλέψουν για την «επιβίωση» και την παραμονή τους στην κατηγορία.