Καπέλο: «Η Φιορεντίνα δεν πρέπει να υποτιμήσει τον Ολυμπιακό επειδή ο τελικός είναι στην Αθήνα»

Φάμπιο Καπέλο

i

PrtScr

Καπέλο: «Η Φιορεντίνα δεν πρέπει να υποτιμήσει τον Ολυμπιακό επειδή ο τελικός είναι στην Αθήνα»

Κώστας Τόπας 09:44 - 12.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:10 - 29.05.2024

Ο Φάμπιο Καπέλο μίλησε ενόψει του τελικού του Conference League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Φιορεντίνα και τόνισε ότι οι «βιόλα» δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμήσουν τους «ερυθρόλευκους» στην «OPAP Arena».

Στην Ιταλία έχουν ήδη αρχίσει να κινούνται σε ρυθμούς Conference League, καθώς η Φιορεντίνα θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια στις 29 του Μάη, με φόντο την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου.

Ο Φάμπιο Καπέλο μίλησε στο «firenzeviola.it» για το συγκεκριμένο μεγάλο παιχνίδι και τόνισε τους κινδύνους που κρύβει ο τελικός στην «OPAP Arena».

«Ήταν μια πολύ ωραία επιτυχία, είμαι χαρούμενος για τη Φιορεντίνα και για έναν προπονητή που είναι σε ευρωπαϊκό τελικό για δεύτερη φορά. Η Φιορεντίνα έχει μεγάλη επιθυμία για εκδίκηση. Είδα μια ταπεινή ομάδα, ανέδειξε τα δικά του χαρακτηριστικά ο προπονητής της», ανέφερε αρχικά και συνέχισε λέγοντας:

«Η Φιορεντίνα θα πάει να παίξει σε ένα γήπεδο όπου είναι "καυτό". Επαιξα και για τη Μίλαν κάποτε. Οι Έλληνες φίλαθλοι είναι εξαιρετικά προσεκτικοί στο να βοηθήσουν την ομάδα σε στιγμές δυσκολίας και να εξασφαλίσουν ότι οι παίκτες αποδίδουν στο 110%. Πρέπει να σκεφτεί κανείς ότι όσα έχει δει μέχρι στιγμής είναι όλα αληθινά, αλλά θα χρειαστεί κάτι παραπάνω, θα χρειαστεί ένα πολύ προσεκτικό ματς.

Η Φιορεντίνα φτάνει στο ματς με μεγαλύτερη εμπειρία και μετά από ένα καλό ευρωπαϊκό ταξίδι. Στο πρωτάθλημα εναλλάσσονται συναρπαστικές στιγμές με περίπλοκες. Ο Ιταλιάνο άξιζε άλλον έναν τελικό και αυτή τη φορά ελπίζω να καταφέρει να βρει τα σωστά κλειδιά για να νικήσει τον Ολυμπιακό και να σηκώσει το Κύπελλο, αλλά προσέξτε να μην υποτιμήσετε τους Έλληνες και δεν το λέω μόνο επειδή παίζουμε στην Αθήνα», κατέληξε.

Ο Φάμπιο Καπέλο εργάστηκε σε κορυφαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους, όπως η Μίλαν, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Ρόμα (1999-2004) και η Γιουβέντους, αλλά και στις Εθνικές ομάδες της Αγγλίας και της Ρωσίας, με κορυφαία στιγμή της καριέρας του την κατάκτηση του Champions League της σεζόν 1993-94, όταν οι «ροσονέρι» ισοπέδωσαν την Μπαρτσελόνα του Γιόχαν Κρόιφ στον τελικό του ΟΑΚΑ (4-0).