Καψής: «Στη Γαλλία με χαιρετούσαν όλοι και νόμιζα ότι ήμουν διάσημος - Ένιωσα περίεργα όταν φιλούσαν τη μητέρα μου και τη γυναίκα μου»

Ο Μιχάλης Καψής στο Euro

i

© Intime

Καψής: «Στη Γαλλία με χαιρετούσαν όλοι και νόμιζα ότι ήμουν διάσημος - Ένιωσα περίεργα όταν φιλούσαν τη μητέρα μου και τη γυναίκα μου»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:21 - 19.11.2023

Ένα αστείο σκηνικό θυμήθηκε ο Μιχάλης Καψής από τα χρόνια που αγωνιζόταν στην Μπορντό, μιλώντας στο Μέσο «Sudouest». Ο ίδιος στάθηκε στην ευγένεια των Γάλλων, την οποία δεν είχε συνηθίσει.

Τον Ιούλιο του 2004, ο Μιχάλης Καψής υπέγραψε το συμβόλαιό του με την Μπορντό, έπειτα από μία εξαιρετική παρουσία στο Euro. Ο ίδιος ήταν βασικός σε όλα τα παιχνίδια της «γαλανόλευκης», μέχρι εκείνη να κάνει το θαύμα της και να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης, με νίκη 2-1 επί της Πορτογαλίας.

Ο ίδιος, σχεδόν 20 χρόνια αργότερα, θυμήθηκε ένα αστείο σκηνικό μετά τη μεταγραφή του στη γαλλική ομάδα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Μέσο «Sudouest». Ο ίδιος αναφέρθηκε στην ευγενική συμπεριφορά τόσο των συμπαικτών του όσο και του επιτελείου, κάτι που εκείνος δεν είχε συνηθίσει. 

«Στην Ελλάδα, έπρεπε να είμαστε εκεί μια ώρα πριν την έναρξη της προπόνησης, αλλά στη Μπορντό ο προπονητής μας έλεγε να πάμε πέντε λεπτά πριν. Την πρώτη μου μέρα, έφτασα τόσο νωρίς που υπήρχε μόνο ο φρουρός του προπονητικού κέντρου

Θυμάμαι ότι τα μέλη του επιτελείου και οι παίκτες με χαιρετούσαν ένας προς ένας και μου έσφιγγαν το χέρι. Είπα στον εαυτό μου: "Ουάου, είμαι πολύ γνωστός, όλοι μου σφίγγουν το χέρι!'' Μετά κατάλαβα ότι ήταν απλώς θέμα ευγένειας. Το λάτρεψα, γιατί στην Ελλάδα μετά βίας χαιρετάμε ο ένας τον άλλον (γέλια). Επίσης, όταν οι άνθρωποι στο κλαμπ φίλησαν τη μητέρα μου και τη γυναίκα μου, ένιωσα πολύ περίεργα γιατί δεν ήταν κάτι που κάναμε στην πατρίδα μου», ανέφερε  συγκεκριμένα ο Καψής