Ο Βλαχοδήμος στο Sportal: «Περιμένουμε πως και πως να πάμε στο Euro της Γερμανίας»

Ο Βλαχοδήμος στο Sportal: «Περιμένουμε πως και πως να πάμε στο Euro της Γερμανίας»

Γιώργος Σακελλαρίου 15:06 - 19.11.2023 / Ανανεώθηκε: 20:15 - 21.11.2023

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος μίλησε στο sportal.gr για τη μάχη με τη Γαλλία και την πρόκληση που έχει μπροστά η Εθνική Ελλάδας να πάει στη Γερμανία το προσεχές καλοκαίρι.

Ο στόχος δεν τελειώνει στο ματς με τη Γαλλία.

Η Εθνική Ελλάδας δεν κατάφερε μέσω του ομίλου να πάρει ένα εισιτήριο για το προσεχές Euro στη Γερμανία, αλλά έχει μία δεύτερη μεγάλη ευκαιρία με τα playoffs του Nations League, εκεί όπου θα κληθεί ν’ αντιμετωπίσει το Καζακστάν κι αν επικρατήσει, τότε θα παίξει με τον νικητή του ζευγαριού Γεωργία-Λουξεμβούργο.

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος μίλησε στο sportal για τη μάχη της ερχόμενης Τρίτης με τη Γαλλία των Εμπαπέ, Ζιρού, Γκριεζμάν, αλλά και την πρόκληση να βρεθεί η Ελλάδα στο Euro της Γερμανίας. Αναλυτικά όσα είπε:

Για τις σκέψεις ενός γκολκίπερ όταν αντιμετωπίζει παίκτες επιπέδου Εμπαπέ, Ζιρού: «Κάθε ματς για έναν ποδοσφαιριστή είναι το ίδιο. Πρέπει να το προετοιμάζεις το ίδιο. Σίγουρα ξέρεις ότι ο αντίπαλος μπροστά έχει τοπ επιπέχδου παίκτες, αλλά δεν αλλάζει κάτι στην πρετοιμασία».

Για το κίνητρο κόντρα σε μεγάλη ομάδα κι ας είναι αδιάφορο το ματς: «Έχουμε δείξει και σε άλλα ματς ότι παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Πρέπει να προετοιμαστούμε για τον Μάρτιο, έχουμε σημαντικά ματς. Θέλουμε να τα δώσουμε όλα και να δείξουμε μία καλή εικόινα»

Για τη δεύτερη ευκαιρία και αν τον φοβίζει η πίεση του φαβορί στα playoffs : «Πιστεύω πως όχι. Το κλίμα, η σκέψη κάθε παίκτη είναι ίδια. Σε κάθε ματς ξέρουμε ότι πρέπει να δώσουμε το 100% για να νικήσουμε. Δεν έχει σημασία ο αντίπαλος, έχουμε δείξει στα προηγούμενα ματς τι μπορούμε να κάνουμε και ποιοι είμαστε σαν ομάδα. Ξέρουμε ο ένας τον άλλον. Και με τη Γαλλία και τον Μάρτιο μετά θα δείξουμε εκεί τον καλύτερό μας εαυτό και θα δούμε τι γίνει. Πιστεύω πολύ στην ομάδα».

Για το πόσο σημαντικό είναι να πάει αυτή η γενιά στο Euro: «Θέλουμε όλοι να φέρουμε πάλι την Εθνική σε ένα Euro μετά από τόσα χρόνια, θα ήταν διπλή χαρά για μένα που θα είναι στη Γερμανία Γεννήθηκα εκεί. Μπορώ να πω για όλους τους συμπαίκτες μου ότι το περιμένουμε πως και πως».

Για τους συγγενείς που έχει στη Γερμανία και ότι δεν τον περιμένουν απλά για διακοπές: «όΧΙ. (γέλια). Εύχομαι να έρθουν να με δουν στα ματς στο Euro».

Η συνάντηση των ονείρων μας: Οι πρωταθλητές Ευρώπης φέρνουν Ζιντάν, Ζλάταν, Φίγκο στην Ελλάδα για τα 20 χρόνια EURO
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

19:16 - 15.11.2023

Η συνάντηση των ονείρων μας: Οι πρωταθλητές Ευρώπης φέρνουν Ζιντάν, Ζλάταν, Φίγκο στην Ελλάδα για τα 20 χρόνια EURO

Οι ποδοσφαιριστές θρύλοι που έβγαλαν τους Έλληνες στους δρόμους το 2004 ετοιμάζουν τις τελικές λεπτομέρειες της γιορτής για τη συμπλήρωση των 20 ετών και θα φέρουν στην Αθήνα ποδοσφαιριστές που έχουν γράψει ιστορία στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Για τα γήπεδα και την ποδοσφαιριστή κουλτούρα των Γερμανών: «Θα είναι διοργάνωση υψηλού επιπέδου. Τα γερμανικά γήπεδα είναι όλα ωραία. Πιστεύω ότι αν πάμε εκεί θα έχουμε πολύ κόσμο. Υπάρχουν πολλοί Έλληνες στη Γερμανία και θα είναι μεγάλη χαρά».

Για τον κόσμο: «Πιστεύω ότι έχουμε δείξει ότι παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Είμαστε μία ομάδα, μία γροθιά χρειαζόμαστε τον κόσμο να μας βοηθήσει και να μας στηρίξει».

🔴Sportal Sunday Live με ρεπορτάζ Big 5, προκριματικά Euro και πολύ μπάσκετ

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!