Ο 16χρονος Καρέτσας έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα της Γκενκ

Κωνσταντίνος Καρέτσας

i

PrtScr

Ο 16χρονος Καρέτσας έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα της Γκενκ

Δημήτρης Χούπης 17:50 - 05.05.2024 / Ανανεώθηκε: 01:58 - 19.05.2024

Το επίσημο ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα της Γκενκ έκανε ο 16χρονος Κωνσταντίνος Καρέτσας στο παιχνίδι κόντρα στη Σερκλ Μπριζ.

Ιστορική ήταν χθεσινή μέρα (4/5) για τον Κωνσταντίνο Καρέτσα. Ο 16χρονος Έλληνας το βράδυ του Μ. Σαββάτου έκανε το επίσημο ντεμπούτο του με την Γκενκ στο παιχνίδι απέναντι στη Σερκλ Μπριζ.

Ο Καρέτσας όμως αγωνίστηκε για λίγα λεπτά, αφού μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στο 88ο λεπτό, αλλά το γεγονός αυτό δεν του χάλασε αυτή την ημέρα, η οποία θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό του.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να κεντρίσει τα βλέμματα των Βέλγων με το ταλέντο του. Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα πρότζεκτ στο Βέλγιο, όπου τον έχουν ήδη συγκρίνει με τον Εντέν Αζάρ. Έχει γεννηθεί στο Βέλγιο κάτι που θέλουν να εκμεταλλευτούν οι άνθρωποι της Εθνικής τους ομάδας και να τον κάνουν δικό τους.

Την ίδια στιγμή τον διεκδικεί και η Εθνική Ελλάδος, με τον ίδιο να μην απορρίπτει κανένα ενδεχόμενο αυτή τη στιγμή. Κάτι που σημαίνει πως ακόμα δεν έχει πάρει την απόφασή του σε ποια από τις δύο εθνικές ομάδες θα αγωνιστεί.

«Πραγματικά δεν το έχω αποφασίσει ακόμα. Πηγαίνω διακοπές στην Ελλάδα κάθε χρόνο. Το φαγητό, η κουλτούρα... Αυτό είναι κάτι που είναι δυνατό στην οικογένειά μας. Οι Έλληνες είναι περήφανοι, όπως και εγώ, που είμαι Έλληνας.

Πολλοί άνθρωποι μου κάνουν αυτή την ερώτηση για την επιλογή για την εθνική ομάδα. Ειλικρινά δεν ξέρω ακόμα. Από τη μία, η Ελλάδα είναι η πατρίδα μου, αλλά το Βέλγιο είναι η χώρα όπου πήρα τις ευκαιρίες. Άρα είναι μια δύσκολη απόφαση», είχε αναφέρει στο παρελθόν.