«Γεια σας, ήρθα»: Η γκολάρα του Μπενζεμά στο ντεμπούτο του (vids)

Καρίμ Μπενζεμά

i

©printscreen

«Γεια σας, ήρθα»: Η γκολάρα του Μπενζεμά στο ντεμπούτο του (vids)

Κωνσταντίνος Ζήκος 12:56 - 28.07.2023 / Ανανεώθηκε: 17:52 - 28.07.2023

Με ιδανικό τρόπο ξεκίνησε την νέα του περιπέτεια με τη φανέλα της Αλ Ιτιχάντ ο Καρίμ Μπενζεμά, αφού είχε καθοριστικό ρόλο στην νίκη της ομάδας του επί της Σεντ Εσπεράνς για το Champions Cup Αραβίας με σκορ 2-1, σκοράροντας μια φορά και δίνοντας και μία ασιστ.

Καμία εντύπωση δεν φαίνεται να έκανε στο φίλαθλο κοινό, ο τρόπος με τον οποίο τους συστήθηκε ο Καρίμ Μπενζεμά, με τον 35χρονο Γάλλο επιθετικό να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε στην Ισπανία με την Ρεάλ Μαδρίτης. Έδωσε τη πολύτιμη νίκη στην ομάδα του και έβγαλε στον αγωνιστικό χώρο δείγματα της τεράστιας ποιότητας του που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. 

Το γκολ της ισοφάρισης της Αλ Ιτιχάντ προήλθε από ένα καλό σουτ του Γάλλου στο 35' που είχε κατεύθυνση προς τα δίχτυα, αλλά ο Χαμνταλάχ έβαλε το κεφάλι του στο κατάλληλο σημείο, θέλοντας να σιγουρέψει το γκόλ, καταμετρώντας έτσι την προσπάθεια του Μπενζεμά ως ασιστ.

Το τελικό 2-1 σημειώθηκε στο 55ο λεπτό, όταν ο Μπενζεμά πήρε την μπάλα από τα αριστερά και αφού διήνυσε μερικά μέτρα με τη μπάλα στα πόδια συνέκλινε εσωτερικά και σκόραρε με ένα αριστοτεχνικό πλασέ.

Ντεμπούτο με την φανέλα της Αραβικής ομάδας σημείωσε και ο Ενγκολό Καντέ o οποίος, αν και δεν ξεκίνησε βασικός, πέρασε με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου στον αγωνιστικό χώρο. Ο 32χρονος Γάλλος μέσος πρόλαβε και εκείνος με τη σειρά του να φανερώσει τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά που τον διακρίνουν, όπως η συνεχής και αδιάκοπη ένταση, αλλά και η ασφυκτική πίεση στους αντιπάλους.

Αυτό μάλιστα ήταν και το πρώτο παιχνίδι της διοργάνωσης για τον πρώτο όμιλο, όπου πέρα από τις συγκεκριμένες δύο ομάδες, βρίσκεται η Σφαξιέν απο την Τυνισία και η Αλ Σόρτα από το Ιράκ.