Πρώην στέλεχος του Παναθηναϊκού υποδέχθηκε τους Μπενζεμά και Καντέ στην Αλ Ιτιχάντ (vid)

Νούνο Εσπίριτο Σάντο

i

©Intime

Πρώην στέλεχος του Παναθηναϊκού υποδέχθηκε τους Μπενζεμά και Καντέ στην Αλ Ιτιχάντ (vid)

Κώστας Τσιακλής 21:01 - 10.07.2023 / Ανανεώθηκε: 21:05 - 10.07.2023

Ο Νούνο Εσπίριτο Σάντο υποδέχθηκε με ανοικτές αγκάλες τους Καρίμ Μπενζεμά, Ενγκολό Καντέ και Ζότα στην Αλ Ιτιχάντ.

Ο Καρίμ Μπενζέμα, ο Ενγκολό Καντέ και ο Ζότα πήραν τη μεγάλη απόφαση και άφησαν την Ευρώπη για χάρη της Αλ Ιτιχάντ. Εκεί βρίσκεται και ο πρώην προπονητής τερματοφυλάκων του Παναθηναϊκού, Νούνο Εσπίριτο Σάντο, ο οποίος τους υποδέχθηκε με ανοικτές αγκάλες.

Οι ομάδες της Σαουδικής Αραβίας πυροδοτούν τη μια «βόμβα» μετά την άλλη αφού πάρα πολλοί παίκτες αποφάσισαν να αφήσουν την Ευρώπη και να μεταγραφούν εκεί. Μεταξύ αυτών είναι και οι Καρίμ Μπενζεμά, Ενγκολό Καντέ και Ζότα, οι οποίοι μεταγράφηκαν στην Αλ Ιτιχάντ.

Ο Καρίμ Μπενζεμά για χάρη της αποχώρησε από τη Ρεάλ Μαδρίτης ως ελεύθερος έπειτα από 14 χρόνια επιτυχιών ενώ ο Καντέ άφησε την Τσέλσι και υπέγραψε ένα χρυσοφόρο συμβόλαιο που φτάνει τα 100 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Ο τελευταίος που πέρασε το κατώφλι των «κιτρινόμαυρων» ήταν ο Ζότα που πουλήθηκε από τη Σέλτικ με το ποσό των 29 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι τρεις πρωτοκλασάτοι αυτοί παίκτες θα έχουν για προπονητή τους στην Αλ Ιτιχάντ έναν παλίο γνώριμο στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου και όχι μόνο. Ο λόγος για τον Νούνο Εσπίριτο Σάντο, ο οποίος ήταν προπονητής τερματοφυλάκων στον Παναθηναϊκό από το Νοέμβριο του 2011 μέχρι τον Ιούνιο του 2012.

Ακολούθως ο Πορτογάλος έγινε πρώτος προπονητής και ανέλαβε τα ηνία της Ρίο Άβε. Το όνομα του στην προπονητική χτίστηκε στις Βαλένθια, Πόρτο και Γουλβς ενώ είχε και ένα αποτυχημένο πέρασμα από την Τότεναμ το 2021 (έμεινε εκεί για τέσσερις μήνες πριν απολυθεί για να πάει ο Αντόνιο Κόντε).

Πλέον ο Εσπίριτο Σάντο είναι προπονητής στην Αλ Ιτιχάντ από το περασμένο καλοκαίρι και οδήγησε την ομάδα στην κατάκτηση ενός πρωταθλήματος και ενός σούπερ καπ. Μάλιστα η επιτυχία του απέκτησε μεγαλύτερο χαρακτήρα αφού άφησε πίσω του την Αλ Νασρ του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο Πορτογάλος συνάντησε για πρώτη φορά τους Μπενζεμά, Καντέ και Ζότα και τους υποδέχθηκε με ανοικτές αγκάλες. Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο: