Η Λέγκια ανακοίνωσε το τέλος του Καρλίτος, ο οποίος πλησιάζει στη Λαμία

Καρλίτος

i

© Intime

Η Λέγκια ανακοίνωσε το τέλος του Καρλίτος, ο οποίος πλησιάζει στη Λαμία

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:42 - 28.07.2023 / Ανανεώθηκε: 18:32 - 27.02.2024

Η Λέγκια Βαρσοβίας επισημοποίησε το «αντίο» του Καρλίτος, με τον Ισπανό επιθετικό να βρίσκεται πολύ κοντά στην επιστροφή του στην Ελλάδα και τη Super League, για λογαριασμό της Λαμίας.

Έναν χρόνο μετά την αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό, ο Καρλίτος έλυσε τη συνεργασία του με τη Λέγκια Βαρσοβίας, με τον 33χρονο επιθετικό να βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Λαμία. Την περασμένη σεζόν, με την ομάδα της Πολωνίας αγωνίστηκε σε 25 παιχνίδια, ενώ πρόλαβε να φορέσει και μία φορά τη φανέλα του Παναθηναϊκού στα προκριματικά με τη Σλάβια Πράγας.

Η θητεία του στη χώρα της Ανατολικής Ευρώπης περιλάμβανε τέσσερα γκολ και τέσσερις ασίστ, ενώ ο ίδιος δεσμευόταν με συμβόλαιο έως το 2024. Σε ότι αφορά την πρώτη του θητεία στην Ελλάδα, ο Καρλίτος μέτρησε 18 γκολ κι έξι ασίστ σε 70 συμμετοχές με το «τριφύλλι» στο στήθος σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ πανηγύρισε και την κατάκτηση του Κυπέλλου τη σεζόν 2021-22.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, στην τελική της ευθεία έχει μπει για τη Λαμία η προσθήκη του έμπειρου Ισπανού επιθετικού, ο οποίος θα προσθέσει ποιότητα στο ρόστερ του συλλόγου. 

Παίκτης της Λαμία και με τη «βούλα» ο Λόνγκο

Παίκτης της Λαμίας είναι με κάθε επισημότητα ο 31χρονος Ιταλός μεσοεπιθετικός Σαμουέλε Λόνγκο. Ο Λόνγκο είχε εξαιρετική σεζόν με τη Ντόρντρεχτ στην δεύτερη κατηγορία της Ολλανδίας. Σημείωσε 12 γκολ και είχε τρεις ασίστ είχε σε 37 συμμετοχές. Ο Λόνγκο έμεινε ελεύθερος από τον ολλανδικό σύλλογο, δέχθηκε την πρόταση της Λαμίας κι έτσι θα μετακομίσει στην Ελλάδα για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τους Φθιώτες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Λαμίας:

«Η ΠΑΕ ΠΑΣ Λαμία 1964 ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον 31χρονο (12-01-1992) επιθετικό, Samuele Longo, ο οποίος μέχρι πρότινος φορούσε τη φανέλα της Ντόρντρεχτ στην δεύτερη κατηγορία της Ολλανδίας έχοντας 37 συμμετοχές, πετυχαίνοντας συνολικά 12 γκολ και 3 ασίστ. Ο πολύπειρος Ιταλός φορ, έχει παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο σε Ιταλία και Ισπανία έχοντας αγωνιστεί στις ομάδες Νέων τωνΤρεβίζο, Πιατσέντζα, Τζένοα Ίντερ, στην πρώτη ομάδα της Ίντερ, σε Εσπανιόλ, Βερόνα, Ράγιο Βαγεκάνο Κάλιαρι, Φροζινόνε, Χιρόνα, Τενερίφη, Ουέσκα, Κρεμονέζε, Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, Βενέτσια, Βιτσέντζα και Μοντένα,

Επίσης ο Longo έχει αγωνιστεί σε όλες τις «μικρές» Εθνικές ομάδες της Ιταλίας έχοντας μάλιστα φορέσει 17 φορές το Εθνόσημο της U21, πετυχαίνοντας 4 γκολ. Η οικογένεια της Λαμίας τον καλωσορίζει και του εύχεται μια χρονιά γεμάτη υγεία και πολλές επιτυχίες!».