Καταρχήν συμφωνία Παναθηναϊκού με τον Αντούνα - Συνεχείς διαπραγματεύσεις με την Κρουζ Αζούλ
i

Ουριέλ Αντούνα/©Hector Vivas/Getty Images/Ideal Images

Καταρχήν συμφωνία Παναθηναϊκού με τον Αντούνα - Συνεχείς διαπραγματεύσεις με την Κρουζ Αζούλ

Μπάμπης Τσιμπίδας 12:26 - 02.01.2023 / Ανανεώθηκε: 12:29 - 02.01.2023

Το SPORTAL αποκαλύπτει τις απαιτήσεις της Κρουζ Αζούλ, την καταρχήν συμφωνία με την πλευρά του Αντούνα και πως μπορεί να επιτευχθεί συνολική συμφωνία.

Η έναρξη των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και στην Κρουζ Αζούλ για τον Ούριελ Αντούνα είναι πλέον γεγονός. Στο Μεξικό αναφέρθηκε ότι η πρώτη απόπειρα του Τριφυλλιού δεν στέφθηκε από επιτυχία, αφού η μεξικάνικη ομάδα φέρεται να απέρριψε τα 3,2 εκατομμύρια ευρώ, τα 3,5 εκατομύρια δολάρια που αναφέρει το ESPN.

Οι συζητήσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες έχουν μία παράμετρο: εμμέσως εμπλέκεται και τρίτη. Όπως είχε εξηγήσει το SPORTAL, ο Αντούνα ανήκει εξ’ ημισίας στην Κρουζ Αζούλ και στη Ντεπορτίβο Γουαδαλαχάρα. Οπότε, το οποιοδήποτε αντίτιμο θα διανεμηθεί σε… δύο ταμεία.

Φάκελος Αντούνα: Όλο το ρεπορτάζ για τον Μεξικανό σταρ που θέλει ο Παναθηναϊκός
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

11:55 - 01.01.2023

Φάκελος Αντούνα: Όλο το ρεπορτάζ για τον Μεξικανό σταρ που θέλει ο Παναθηναϊκός

Το SPORTAL εξηγεί το καθεστώς του 25χρονου Μεξικανού εξτρέμ, Ούριελ Αντούνα, τη συνεργασία του με την Κρούζ Αζούλ και γιατί η μεξικανική ομάδα συζητάει την πώληση ενός βασικού ποδοσφαιριστή της.

Η συμφωνία Κρουζ Αζούλ και Γουαδαλαχάρα δεν προβλέπει ακριβώς το 50-50, αλλά κάτι παραπάνω για την πρώτη, που διαχειρίζεται τον Αντούνα και τον έχει στο δυναμικό της. Για αυτό έχει οριστεί υψηλότερη τιμήστον Μεξικανό εξτρέμ, προκειμένου να μεγιστοποιηθεί το κέρδος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του SPORTAL, ο Αντούνα κοστολογείται περίπου στα 5 εκατομμύρια ευρώ από την Κρουζ Αζούλ. Αυτό το ποσό έχει μεταφερθεί στους «πράσινους» ως απαίτηση από την πλευρά των Μεξικανών.

Ωστόσο, το νούμερο δεν έχει τεθεί ως… «πάρτε τον ή αφήστε τον» από την Κρουζ Αζούλ για τον 25χρονο επιθετικό. Αντίθετα, τελεί υπό συζήτηση και εκεί έγκειται οι προσπάθειες των ιθυνόντων του Παναθηναϊκού για να χαμηλώσουν τις αξιώσεις της ομάδας του Αντούνα.

Επί τάπητος έχει τεθεί η παράμετρος ενός υψηλού ποσοστού μεταπώλησης για την Κρουζ Αζούλ, που θα αγγίζει ακόμα και το 40%. Ούτως ώστε να μειώσει το ποσό που ζητάει, αρκετά κοντά στα λεφτά που προσφέρει ο Παναθηναϊκός. Ένα ενδεχόμενο που εξετάζεται σοβαρά από τους Μεξικανούς και ίσως αποτελέσει το «κλειδί» για την επίτευξη συμφωνίας…

Καταρχήν συμφωνία με τον Αντούνα

Ο Παναθηναϊκός έχει επικοινωνία με το μανατζερικό γραφείο που εκπροσωπεί τον Αντούνα. Πρόκειται για το Elite Sport Managment του Μεξικανού ατζέντη, Μανφρέντο Καλέκα, που έχει στο πελατολόγιο του μερικούς από τους πιο σημαντικούς ποδοσφαιριστές από το Μεξικό. Ενώ η διαπραγμάτευση με την Κρουζ Αζούλ παρουσιάζει μεγάλες δυσκολίες (όπως αναμενόταν), με τον Αντούνα το Τριφύλλι έχει συμφωνήσει στο περίγραμμα της συνεργασίας τους. 

Ο Αντούνα θέλει να δοκιμάσει ξανά τις δυνάμεις του στην Ευρώπη, μετά τη σύντομη θητεία του στην ολλανδική Γκρόνιγκεν. Ο Μεξικανός ανήκε στη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά στο Νησί δεν αγωνίστηκε καθόλου. Οπότε, ο 25χρονος επιθετικός βλέπει τον Παναθηναϊκό ως την… πόρτα για την εδραίωση του στην άλλη πλευρά του Ατλάντικου.