Κατάθεση αστυνομικού στη δίκη του Άλκη: «Ήταν λες και μπαίναμε σε σφαγείο»
i

Δίκη Άλκη / ©intime

Κατάθεση αστυνομικού στη δίκη του Άλκη: «Ήταν λες και μπαίναμε σε σφαγείο»

Sportal newsroom 11:16 - 09.02.2023 / Ανανεώθηκε: 11:28 - 09.02.2023

Η δίκη για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού συνεχίζεται με τον αστυνομικό που βρέθηκε στο σημείο να δίνει σήμερα κατάθεση.

Η δίκη για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού τη νύχτα της 1ης Φεβρουαρίου του 2022 συνεχίζεται, μετά τις αρχικές καταθέσεις των δύο φίλων του 19χρονου, αλλά και των 12 κατηγορούμενων. Σήμερα (9/2) σειρά να καταθέσει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης πήρε ο αστυνομικός, στα χέρια του οποίου ο 19χρονος άφησε την τελευταία του πνοή. 

Ο αστυνομικός, όταν κλήθηκε να μεταβεί στο σημείο που έγινε το περιστατικό και συγκεκριμένα στην οδό Γαζή στην περιοχή του Χαριλάου, αντίκρισε μια «λίμνη αίματος», ενώ το σκηνικό το παρομοίωσε με σφαγείο. «Ήταν λες και μπαίναμε σε σφαγείο», ήταν τα λόγια του. 

Αμέσως έσπευσε να του δώσει τις πρώτες βοήθειες, έχοντας ως στόχο να σταματήσει την αιμορραγία. Ο Άλκης εκείνη τη στιγμή ψέλλισε «εδώ», δείχνοντας το σημείο στη βουβωνική χώρα, στο οποίο δέχτηκε το χτύπημα. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες ο 19χρονος κατέληξε στα χέρια του.

Συγκλονίζει ο φίλος του Άλκη: «Κρατούσαν μαχαίρια δρεπάνι, ξύλα, μέσα στο ασθενοφόρο έμαθα ότι πέθανε...»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

10:53 - 06.02.2023

Συγκλονίζει ο φίλος του Άλκη: «Κρατούσαν μαχαίρια δρεπάνι, ξύλα, μέσα στο ασθενοφόρο έμαθα ότι πέθανε...»

Ο δεύτερος φίλος του Άλκη, ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της δολοφονικής επίθεσης κατέθεσε, μεταξύ άλλων, στο Δικαστήριο ότι «μέσα στο ασθενοφόρο έμαθα ότι πέθανε ο Άλκης».

«Το σοκ, όταν φεύγει ένα παιδί στα χέρια σου, είναι μεγάλο», συνέχισε να λέει ο αστυνομικός. Σύμφωνα με τον ίδιο στο σημείο ήταν και ο κολλητός του Άλκη, ο οποίος επίσης είχε χτυπηθεί., ενώ ο ίδιος τους έδωσε πληροφορίες για το συμβάν.

Στο σημείο, που έγινε η δολοφονία υπήρχε ένα κόκκινο δρεπάνι με μαύρη λαβή, το οποίο ήταν μέσα στα αίματα. «Όταν φτάσαμε στο σημείο, υπήρχε πλήρης ησυχία, δεν είδαμε άτομα που να είχαν συμπλακεί, δεν γνωρίζαμε τους λόγους που έγινε το επεισόδιο».

Λίγο νωρίτερα από την κατάθεση του αστυνομικού κατέθεσε και ο 20χρονος, που πρόλαβε και ξέφυγε από τα χέρια των δραστών, ενώ αργότερα αναμένεται να καταθέσει και ο δεύτερος αστυνομικός του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.