Κατεβασμένα κεφάλια, σαν να… έχασε

Ολυμπιακός

i

Ολυμπιακός/©Intime

Κατεβασμένα κεφάλια, σαν να… έχασε

Το 0-2 που έγινε 2-2, η ψυχολογία των «ερυθρολεύκων» και η ώρα του Μαρτίνεθ.

Ο Ντανιέλ Ποντένσε στο 57ο λεπτό στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, κάνει το 0-2 και ο ενθουσιασμός είναι μεγάλος. Ο κόσμος που βρέθηκε στο ωραίο γήπεδο της Μπάτσκα Τόπολα, πανηγύριζε και όλοι περίμεναν μια διαφορετική κατάσταση στον πρώτο όμιλο του Europa League. Τώρα, οι Πειραιώτες… έχουν απλά ένα προβάδισμα επί των Σέρβων, αρκεί βέβαια να μην υπάρχουν αποτελέσματα εκπλήξεις στην πορεία.

Η αποστολή του Ολυμπιακού επέστρεψε στην Ελλάδα μετά τις τρεις τα ξημερώματα. Η ψυχολογικά, κάκιστη. Κατεβασμένα κεφάλια από τους «ερυθρόλευκους», σαν να… έχασε η ομάδα ένα πράγμα. Βέβαια, όταν το 0-2 σου γίνεται 2-2, έτσι μοιάζει. Ήταν ένα σοκ για όλους τους ποδοσφαιριστές, που τόσο πριν την πτήση, αλλά και κατά τη διάρκεια αυτής, δεν είχαν όρεξη για κουβέντα. Μια πικρία ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους, μια κατάσταση δύσκολη, που έφερε το 2-2 με τους Σέρβους της Μπάτσκα Τόπολα.

Η μπάλα τώρα, πηγαίνει στον Μαρτίνεθ. Κι αυτός, «σκασμένος» έδειχνε, όπως και οι συνεργάτες του. Ήθελε την πρώτη του νίκη σε φάση ομίλων με τον Ολυμπιακό, αλλά το πλήρωσε με τις επιλογές του και χάθηκαν δύο πολύτιμοι βαθμοί. Από αυτόν πάντως, εξαρτάται και η συνέχεια τώρα. Ο Μαρτίνεθ καλείται να αποκαταστήσει την ψυχολογία. Δεν τον βοηθά ότι αργούν τα ματς, η επιστροφή στη δράση. Γιατί το επόμενο ραντεβού, είναι στις 22 Οκτωβρίου με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη, ένα ματς που μπορεί να δείξει πολλά όσον αφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Μαρτίνεθ καταλαβαίνει ότι η ψυχολογία είναι πεσμένη, ότι ο τρόπος που έγινε το 2-2 έφερε μια δοκιμασία σε όλους, αλλά αυτός είναι ο προπονητής, αυτός θα αναλάβει να το γυρίσει. Να προσπαθήσει να το κάνει…