Από το 0 στο 100, δεν γίνεται
i

©intime

Από το 0 στο 100, δεν γίνεται

Red Duckling 11:20 - 06.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:08 - 06.10.2023

Ένα άνετο διπλό που κατέληξε σε γκέλα, οι αλλαγές του προπονητή, η σεζόν που έχει πολύ δρόμο και πολλά σκαμπανεβάσματα. Γράφει ο Red Duckling.

Δεν θέλω να θυμάμαι και πολύ την περσινή σεζόν. Αλλά κάτι βραδιές όπως η χθεσινή που βλέπω παντού ισοπέδωση, δεν γίνεται. Δεν γίνεται να μην σκέφτομαι ότι ο Ολυμπιακός ήταν στο 0 στο τέλος της χρονιάς. Ότι μέσα στον Ιούλιο δεν είχαμε σχεδόν καμία προοπτική.

Από το 0 λοιπόν στο 100, σε μία μεταγραφική περίοδο με τόσους νέους παίκτες και καινούριο προπονητή, δεν γίνεται. Δεν μπορούν να βγουν όλες οι μεταγραφές όταν πρέπει να βρεις παίκτες σχεδόν σε όλες τις θέσεις. Ποτέ, καμία ομάδα δεν τα κατάφερε.

Τι κατάφερε ήδη ο Ολυμπιακός; Να φτιάξει μια ομάδα που θυμίζει ξανά Ολυμπιακό. Παίζει επιθετικά, δημιουργεί φάσεις, σκοράρει. Πάμε ξανά στο Καραϊσκάκη με ανυπομονησία.

Την ίδια ώρα υπάρχουν αρρυθμίες πίσω. Το ξέρουμε, το βλέπουμε. Όλοι θέλουμε έναν στόπερ τύπου Μέλμπεργκ ή (καλού) Σεμέδο που θα σηκώσει όλη την άμυνα δυο-τρία επίπεδα. Δίπλα τους, όποιος παίζει θα ανεβαίνει και άλλο.

Αυτή τη στιγμή όμως, αυτή είναι η ομάδα. Αυτό είναι το ρόστερ. Και αφήνω τη χθεσινή social media ισοπέδωση που έτσι και αλλιώς δεν επηρεάζει κάτι στο τέλος της ημέρας. Ο κόουτς πρέπει να το καταλάβει πρώτος.

Έτσι όταν μια ομάδα κυριαρχεί σε ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ματς, παίζει καλά και κάνει το 0-2 αλλά έχει τόσο χρόνο μπροστά το ματς, δεν αρχίζεις τα πειράματα. Η' την αφηνεις ίδια, ή "κλειδώνεις" το ματς πχ με ένα τρίτο χαφ και 4-3-3. Και σίγουρα δεν βγάζεις τον κοντό, όταν το επόμενο ματς είναι σε 17 ημέρες.

Αλλά είπαμε, από το 0 στο 100 δεν γίνεται. Και ο ίδιος ο προπονητής έχει πίστωση χρόνου και θα κάνει λάθη. Το θέμα είναι να μαθαίνει.

Στο τέλος της ημέρας, πιστεύω ότι δεν έγινε μεγάλη ζημιά χθες. Ο Ολυμπιακός έχει βασικό στόχο να συνεχίσει στην Ευρώπη, τουλάχιστον μέσω της τρίτης θέσης. Και παραμένει φαβορί απέναντι στην Τόπολα.

Μεταξύ μας, σε μια χρονιά που χτίζεται και μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα, το να βρεθείς τον Φεβρουάριο στα μπαράζ του Europa απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή την Ντόρτμουντ δεν θα βοηθήσει.

Υπομονή και στήριξη.