«Καθάρισε» τη Μπιλμπάο στο ντέρμπι των Βάσκων και πάτησε τετράδα η Σοσιεδάδ
i

©PrtScr

«Καθάρισε» τη Μπιλμπάο στο ντέρμπι των Βάσκων και πάτησε τετράδα η Σοσιεδάδ

Κώστας Τσιακλής 23:56 - 30.09.2023 / Ανανεώθηκε: 00:07 - 01.10.2023

Η Ρεάλ Σοσιεδάδ επικράτησε με 3-0 της Αθλέτικ Μπιλμπάο στο ντέρμπι των Βάσκων και πέρασε στην 4η θέση της βαθμολογίας της La Liga.

Η Ρεάλ Σοσιεδάδ επικράτησε άνετα με 3-0 της Αθλέτικ Μπιλμπάο στο ντέρμπι των Βάσκων για την 8η αγωνιστική της La Liga. Σκόρερ για την ομάδα του Ιμανόλ Μπαρενετσέα χρίστηκαν οι Ρόμπιν Λε Νορμάν, Τακεφούσα Κούμπο και Μικέλ Οϊαρθάμπαλ.

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο ρυθμό και η πρώτη καλή φάση άργησε να έρθει. Μάλιστα στην πρώτη της ευκαιρία η Ρεάλ Σοσιεδάδ άνοιξε το σκορ. Συγκεκριμένα στο 30' ο Ρόμπιν Λε Νορμάν πήρε το ριμπάουντ μέσα στην περιοχή και έκανε το 1-0. Τέσσερα λεπτά αργότερα η Μπιλμπάο είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει όμως ο Γκόρκα Γκουρουθέτα δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. 

Η Σοσιεδάδ έκλεισε με ευκαιρία το πρώτο ημίχρονο με την εκτέλεση φάουλ του Μπράις Μέντεθ, την οποία απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Μπιλμπάο και της Εθνικής Ισπανίας, Ουνάι Σιμόν. Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν δυναμικά και διπλασίασαν τα τέρματα τους στο 48' με τον Τακεφούσα Κούμπο. Έξι λεπτά αργότερα η Μπιλμπάο είχε την ευκαιρία να μειώσει όμως ο Άλεξ Ρεμίρο σταμάτησε εντυπωσιακά την προσπάθεια του Ικέρ Μουνιαίν.

Στο 66' η Σοσιεδάδ σφράγισε τη νίκη της αφού ο Μικέλ Οϊαρθάμπαλ πέρασε και τον τερματοφύλακα και έκανε εύκολα το 3-0. Ακολούθως ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και το αποτέλεσμα παρέμεινε έτσι μέχρι το τέλος.

Αυτή ήταν η τρίτη σερί νίκη για τη Σοσιεδάδ, η οποία είχε νικήσει επίσης τις Χετάφε και Βαλένθια. Η επιτυχία της την έφερε στην 4η θέση με 15 βαθμούς. Μάλιστα η Σοσιεδάδ προσπέρασε την αντίπαλο της που οπισθοχώρησε στην 5η θέση της βαθμολογίας με 14 βαθμούς.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ