Καθοριστικά 24ωρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Τελευταίες προσφορές και αποφάσεων για τους Γκλέιζερς

Αβράμ Γκλέιζερ

i

Photo by Rob Newell - CameraSport via Getty Images/Ideal Images

Καθοριστικά 24ωρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Τελευταίες προσφορές και αποφάσεων για τους Γκλέιζερς

Κώστας Τόπας 14:09 - 28.04.2023 / Ανανεώθηκε: 23:49 - 28.04.2023

Ο φάκελος εξαγοράς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα πρέπει να διευθετηθεί σύντομα. Οι τελικές προσφορές πρέπει να υποβληθούν εντός της ημέρας (28/04) κι αρκετοί υποψήφιοι ξεχωρίζουν, μεταξύ των οποίων η Qatar Islamic Bank και ο δισεκατομμυριούχος Τζιμ Ράτκλιφ.

Ενώ οι τελικές προσφορές για την εξαγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 00:00, οι Γκλέιζερς, ιδιοκτήτες του συλλόγου, θα πρέπει να πάρουν μια σημαντική απόφαση για το μέλλον του συλλόγου, μετά το γεγονός ότι αποφάσισαν ννα πεκτείνουν όσο το δυνατόν περισσότερο τη διαδικασία πώλησης και κράτησαν τις προθέσεις τους ασαφείς.

«Χάρι Κέιν θα σε δούμε τον Ιούνιο» τραγούδησαν οι φίλοι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον αγώνα κόντρα στην Τότεναμ
PREMIER LEAGUE

11:22 - 28.04.2023

«Χάρι Κέιν θα σε δούμε τον Ιούνιο» τραγούδησαν οι φίλοι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον αγώνα κόντρα στην Τότεναμ

Οι οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τραγούδησαν σύνθημα για τον επιθετικό της Τότεναμ, Χάρι Κέιν, με το οποίο τον καλούν να πάει στους «κόκκινους διάβολους» το ερχόμενο καλοκαίρι.

Το τίμημα των σχεδόν επτά δισεκατομμυρίων ευρώ που τους είχε προτείνει η αμερικανική ιδιωτική τράπεζα Raine πολύ πιθανόν να μην επιτευχθεί. Οι προσφορές του δεύτερου γύρου προφανώς υπολείπονταν των 6 δισεκατομμυρίων ευρώ, κάτι που θα εξακολουθούσε να αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ. Ολη αυτή η διαδικασία που θυμίζει... σαπουνόπερα έχει διαρκέσει πέντε μήνες.

Στα τέλη Νοεμβρίου, οι Γκλέιζερς είχαν ανακοινώσει ότι ήθελαν να αξιολογήσουν όλες τις επιλογές, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία διαβεβαίωση ότι αυτό θα οδηγήσει σε μια συναλλαγή που αφορά την εταιρεία. Μόνο τρεις υποψήφιοι για υπάρχουν για την εξαγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αρχικλα, ο Φινλανδός επιχειρηματίας Τόμας Ζήλλιακος, του οποίου είχε ζητηθεί να αυξήσει την προσφορά του, αλλά ο εκείνος ανακοίνωσε ότι δεν θα το κάνει.

Ο Τεν Χαχ ξέχασε ότι ο Μαγκουάιρ είναι αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και προκάλεσε ερωτήματα
PREMIER LEAGUE

12:13 - 28.04.2023

Ο Τεν Χαχ ξέχασε ότι ο Μαγκουάιρ είναι αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και προκάλεσε ερωτήματα

Οι οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι πεπεισμένοι ότι ο Έρικ τεν Χαχ ξέχασε ότι ο Χάρι Μαγκουάιρ είναι ο αρχηγός της ομάδας πριν την αναμέτρηση με την Τότεναμ.

Ετσι, από τη μία παραμένει ο πρόεδρος της Ισλαμικής Τράπεζας του Κατάρ (QIB), Σεΐχης Τζασίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι που θέλει να αναλάβει το 100% του συλλόγου, να απαλλαγεί από τα χρέη περίπου 700 εκατομμυρίων ευρώ και να επενδύσει στο προπονητικό κέντρο και το «Ολντ Τράφορντ» και από την άλλη ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Τζιμ Ράτκλιφ. Ιδιοκτήτης του πετροχημικού ομίλου Ineos και θαυμαστής του κλαμπ από την παιδική του ηλικία. Επιθυμία του να αναλάβει μόνο το 69% που ελέγχεται από τους Γκλέιζερς (το υπόλοιπο 31% ανήκει σε διάφορους θεσμικούς επενδυτές) αλλά είχε προειδοποιήσει από την αρχή ότι δεν θα πληρώσει «τρελά ποσά για πράγματα που μετανιώνει κανείς από τους παρακάτω».

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η σημερινή (28/04) ημέρα είναι καθοριστική για τους Γκλέιζερς και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ...