Μπάχαλο: Τώρα η UEFA ανασκευάζει και λέει πως θα στέλνει ξένους διαιτητές

Ο Ντάβιντε Μάσα.

Μπάχαλο: Τώρα η UEFA ανασκευάζει και λέει πως θα στέλνει ξένους διαιτητές

Τζιοβάνι Ζάκαρη 16:48 - 13.12.2023 / Ανανεώθηκε: 17:17 - 13.12.2023

Τα πάνω - κάτω φέρνει η επιστολή της UEFA όσον αφορά τους ξένους διαιτητές, με το «dikisports» να αναφέρει πως εν τέλει οι ρέφερι από το εξωτερικό θα έρχονται στην Ελλάδα να σφυρίζουν.

Νωρίτερα την Τετάρτη (13/12) η Επιτροπή Διαιτησίας της UEFA απέστειλε επιστολή σε όλους τους διεθνείς ξένους διαιτητές, με την οποία τους καλεί να μην αποδέχονται προσκλήσεις από την Ελλάδας.

Η τουλάχιστον αυτό φαινόταν να ισχύει σε πρώτο χρόνο, αφού η Ομοσπονδία ισχυρίστηκε πως αυτό δεν ισχύει. Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή της η ΕΠΟ υποστήριξε ότι: «Δημοσιεύματα που αναφέρονται στη μη περαιτέρω έλευση ξένων διαιτητών στην Ελλάδα λόγω σχετικής απόφασης της UEFA δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Δεν υπάρχει τέτοια απόφαση».

Θυμίζουμε πως οι ρέφερι μετά τη συνάντηση που είχαν με το στέλεχος της ΚΕΔ, Σταύρο Μάνταλο, αποφάσισαν να επιστρέψουν στους αγωνιστικούς χώρους. Κάπως έτσι αναμένεται διεξαχθεί κανονικά η 14η αγωνιστική της Stoiximan Super League, όπως ορίστηκε την Τρίτη στο ΔΣ της διοργανώτριας αρχής. 

Οι διαιτητές εξαιτίας των απειλών που είχε δεχθεί ο Τάσος Παπαπέτρου μετά το ματς του Βόλου με τον Ολυμπιακού, είχαν αποφασίσει αποχή. Όμως, μετά τα μέτρα που ελήφθησαν από την ΕΕΑ (δεν συμφώνησαν σε όλα) και τη συνάντηση με τον κ. Μάνταλο, έδειξαν διάθεση να σφυρίξουν αγώνες και ανάλογα πως θα κυλήσει η σεζόν, θα δράσουν στο μέλλον.