Μεταγραφή του Βιλένα υπό οικονομική έρευνα!

Τόνι Βιλένα

i

Intime

Μεταγραφή του Βιλένα υπό οικονομική έρευνα!

Μπάμπης Τσιμπίδας 16:46 - 13.12.2023 / Ανανεώθηκε: 16:53 - 13.12.2023

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ερευνά το ενδεχόμενο η μεταγραφή του Τόνι Βιλένα από την Κράσνονταρ στην Εσπανιόλ, να παραβίασε τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία!

Ο Τόνι Βιλένα από τον προηγούμενο Ιούλιο αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό. Ο Ολλανδός χαφ μετακόμισε στην Αθήνα από τη Βαρκελώνη, αφού προηγουμένως ανήκε στο δυναμικό της Εσπανιόλ. Μία συνεργασία, η οποία ίσως να έχει σκιές, αφού τελεί υπό δικαστική έρευνα!

Η μεταγραφή του Βιλένα στον Παναθηναϊκό είναι καθ’ όλα νόμιμη. Η συμφωνία που ερευνάται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αφορά τη συμφωνία ανάμεσα στην Εσπανιόλ και την Κράσνονταρ για τον 28χρονο μέσο τον Ιούλιο του 2022. Τότε που το καταλανικό club αγόρασε τα δικαιώματα του Βιλένα για 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Η έρευνα που άρχισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετίζεται με τις κυρώσεις που έχει επιβάλλει στη Ρωσία, μετά την εισβολή της στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022. Απαγορεύσεις που επηρέασαν συνολικά τις οικονομικές σχέσεις της Ευρώπης με τις εταιρίες στη χώρα του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το ποδόσφαιρο δεν έμεινε ανεπηρέαστο και οι συναλλαγές μεταξύ των ευρωπαϊκών και των ρωσικών ομάδων, κατέστησαν πολύ δύσκολες. Με τους παράγοντες να ψάχνουν άλλες διόδους για τη ροή του χρήματος.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει θέσει υπό διερεύνηση 66 μεταγραφές, στις οποίες εμπλέκονται 28 ομάδες. Μεταξύ τους, η Κράσονονταρ και η Εσπανιόλ για την πώληση του Βιλένα και κυρίως, ο ιδιοκτήτης του ρωσικού συλλόγου, Σεργκέι Γκαλίτσκι, στον οποίο έχουν επιβληθεί κυρώσεις.

Αυτό σημαίνει πως μία νομική οντότητα που δραστηριοποιείται εντός των ορίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν επιτρέπει να δώσει λεφτά απ’ ευθείας στον Ρώσο μεγιστάνα ή σε εταιρία του.

Η Εσπανιόλ κατέβαλλε 2,5 εκατομμύρια ευρώ στην Κράσνονταρ και σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των Καταλανών διοικούντων, το ποσό κατατέθηκε σε ελβετική τράπεζα και όχι σε ρωσική. Επιπλέον, η υπερασπιστική γραμμή της Εσπανιόλ είναι πως η συμφωνία με την Κράσνονταρ είχε συναφθεί πριν την εισβολή στην Ουκρανία και τις κυρώσεις που ακολούθησαν!

Εκπρόσωπος της διοίκησης της Εσπανιόλ εξήγησε στην εφημερίδα «El Pais» που έγραψε για το θέμα στον ισπανικό Τύπο, ότι δεν υφίσταται καμία παρανομία. Πάντως, και άλλες ισπανικές ομάδες όπως οι Ρεάλ Σοσιεδάδ, Έλτσε, Αλμερία και Κάντιθ ερευνώνται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για να διαπιστωθεί εάν έχουν παρακάμψει τις κυρώσεις προς τη Ρωσία.