Το... αντίτιμο για τον Σπόραρ και το «όχι» στη Σπέτσια

Άντραζ Σπόραρ

i

© Intime

Το... αντίτιμο για τον Σπόραρ και το «όχι» στη Σπέτσια

Μπάμπης Τσιμπίδας 08:25 - 12.12.2023 / Ανανεώθηκε: 08:32 - 12.12.2023

Η ιταλική Σπέτσια φέρεται να προσπαθεί να πάρει τον Άντραζ Σπόραρ στη Serie B, όμως ο Παναθηναϊκός και ο Σλοβένος επιθετικός δεν έχουν καμία πρόθεση να πάρουν διαζύγιο σε αυτό το τάιμινγκ.

Ο Άντραζ Σπόραρ έχει χάσει τη θέση του στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού από τον φορμαρισμένο Φώτη Ιωαννίδη, όμως δεν παύει να είναι ένας επιθετικός ο οποίος έχει εξαιρετική φήμη στην ευρωπαϊκή αγορά. Με τη στάμπα του διεθνούς να τον συνοδεύει, με την επικείμενη συμμετοχή του με τη Σλοβενία στο Euro 2024 στη Γερμανία.

Απόδειξη, το φημολογούμενο ενδιαφέρον της Σπέτσια! Η τοπική ιστοσελίδα «Il Secolo XIX» αναφέρει σε εκτενές ρεπορτάζ της πως οι «μικροί αετοί» έχουν προσεγγίσει τον Σλοβένο στράικερ του Παναθηναϊκού και συζητούν για την απόκτηση του στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Η Σπέτσια βιώνει μία κατακόρυφη πτώση, αφού μετά τον περσινό υποβιβασμό της από τη Serie A, φέτος είναι προτελευταία στη Serie B, με 13 βαθμούς σε 16 αγωνιστικές. Η παραγωγικότητα της στο σκοράρισμα είναι ισχνή, με τους παίκτες να έχουν σκοράρει μόλις 13 γκολ. Με συνέπεια ο προπονητής, Λούκα ντι Άντζελο να έχει εισηγηθεί ενίσχυση στην επίθεση.

Σύμφωνα με την «Il Secolo XIX», η Σπέτσια έχει προσεγγίσει ήδη τον Πούσκας της Τζένοα και τον Σίμι της Σαλερνιτάνα, όμως έλαβε αρνητικές απαντήσεις. Κατόπιν, οι ιθύνοντες της ιταλικής ομάδας στράφηκαν στον Άντραζ Σπόραρ, με τις επαφές με τους «πράσινους» να μην έχουν πάρει ευνοϊκή τροπή.

Ο Παναθηναϊκός φέρεται να αξιώνει τουλάχιστον 5 εκατομμύρια ευρώ για την πώληση του Σλοβένου επιθετικού, ένα ποσό που δεν αντέχουν να πληρώσουν οι Ιταλοί. Παρόλα αυτά, το δημοσίευμα υποστηρίζει πως οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, ενώ οι «μικροί αετοί» πιστεύουν ότι η επίτευξη μιας συμφωνίας συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες.

Στην πράξη, ο Άντραζ Σπόραρ δεν έχει καμία πρόθεση να αγωνιστεί σε τόσο χαμηλό επίπεδο. Ο 29χρονος στράικερ πρωταγωνιστεί με τον Παναθηναϊκό και η προοπτική της δεύτερης κατηγορίας της Ιταλίας (και αυτή υπό αίρεση...) δεν τον δελεάζει καθόλου.  Στο Τριφύλλι δεν σκοπεύουν να παραχωρήσουν τον Ιανουάριο τον Σπόραρ, αλλά αντίστοιχα και o ποδοσφαιριστής έχει φιλοδοξίες και δεν ενθουσιάζεται με την ιδέα της Σπέτσια. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο Σπόραρ θα παραμείνει στο «Γεώργιος Καλαφάτης».