Η «κατάρα» του Κέιν δεν μπορεί να σπάσει ούτε στη Μπάγερν

Χάρι Κέιν

i

©Photo by Alexander Hassenstein/Getty Images/Ideal Images

Η «κατάρα» του Κέιν δεν μπορεί να σπάσει ούτε στη Μπάγερν

Κώστας Τόπας 15:01 - 01.04.2024

Ο Άγγλος διεθνής επιθετικός, Χάρι Κέιν έφτασε στη Μπάγερν την περασμένη καλοκαιρινή μεταγραφική αγορά και ακόμα περιμένει να κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο στην καριέρα του.

Εάν η Λεβερκούζεν δεν είχε τον τίτλο της Bundesliga αρκετά σε καλό δρόμο, τώρα μπορεί να βγάλει το κομπιουτεράκι για να μάθει πότε μπορεί να ανακηρυχθεί πρωταθλήτρια μετά την αποτυχία της Μπάγερν εναντίον της Ντόρτμουντ. Οι παίκτες του Τόμας Τούχελ παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, και παρουσίασαν για άλλη μια φορά πολύ κακή εικόνα στην «Αλιάντζ Αρίνα», γνωρίζοντας δίκαια την ήττα με 2-0.

Με αυτόν τον τρόπο, η βαυαρική ομάδα εναποθέτει όλες τις ελπίδες της στο Champions League, μιας και ο τίτλος του γερμανικού πρωταθλήματος έχει πλέον χαθεί, όπως άλλωστε παραδέχθηκε και ο Τόμας Τούχελ. Αν και μπορεί να φαίνεται ψέμα, ο Χάρι Κέιν δεν έχει κερδίσει ποτέ τρόπαιο πρωταθλήματος στην επαγγελματική του καριέρα. Στην πραγματικότητα, δεν έχει κατακτήσει ακόμη κανέναν τίτλο, με εξαίρεση το διεθνές τουρνουά Αλγκάρβε το 2010 που κέρδισε με την ομάδα U-17 της Αγγλίας.

Ήταν στα πρόθυρα της κατάκτησης του Champions League με την Τότεναμ το 2018/19, αλλά η Λίβερπουλ στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Με την Αγγλία δεν τα κατάφερε στον τελικό του Euro απέναντι στην Ιταλία η οποία βγήκε νικήτρια στη διαδικασία των πέναλτι και τέλος ο Άγγλος φορ ήταν κοντά στην κατάκτηση της Premier League τη σεζόν 2016/17, αλλά στο τέλος η Τσέλσι ήταν εκείνη που χαμογέλασε.

Και από τότε που προσγειώθηκε στη Γερμανία, η Μπάγερν έχασε το Σούπερ Καπ Γερμανίας με 3-0 από τη Λειψία και αποχαιρέτησε το Κύπελλο Γερμανίας στον δεύτερο γύρο κόντρα στη Σααρμπρίκεν της τρίτης γερμανικής κατηγορίας. Βέβαια, κανείς δεν μπορεί να αμφιβάλει ότι ο Χάρι Κέιν έχει βγει πρώτος σκόρερ στην εγχώρια διοργάνωση σε τρεις περιπτώσεις. Τη σεζόν 2015/16, 2016/17 και 2020/21.

«Σπάει» και το σερί του Κομάν

Από την άλλη, ο Κίνγκσλεϊ Κομάν έχει κερδίσει το πρωτάθλημα σε κάθε σεζόν της επαγγελματικής του καριέρας. Τα δύο πρώτα κατακτήθηκαν στη Γαλλία, με την Παρί Σεν Ζερμέν τη σεζόν 2013/12 και 2013/14 -, τα δύο επόμενα στην Ιταλία με τη Γιουβέντους, το 2014/15 και 2015/16 και τα υπόλοιπα, με την Μπάγερν Μονάχου.

Διαμάχη με τον Κέιν: Εγκατέλειψε την εθνική Αγγλίας για να προπονηθεί με την Μπάγερν
BUNDESLIGA

13:18 - 26.03.2024

Διαμάχη με τον Κέιν: Εγκατέλειψε την εθνική Αγγλίας για να προπονηθεί με την Μπάγερν

Στην Αγγλία έχουν μείνει έκπληκτοι με το γεγονός ότι ο Χάρι Κέιν εγκατέλειψε την εθνική του ομάδα, λόγω τραυματισμού αλλά επέτρεψε στην Γερμανία για να προπονηθεί με τη Μπάγερν.

Ο Γάλλος εξτρέμ έχει κατακτήσει 12 πρωταθλήματα σε 12 χρόνια και όλα δείχνουν ότι, αν δεν γίνει ένα θαύμα, θα μείνει για πρώτη φορά στην καριέρα του χωρίς τρόπαιο πρωταθλήματος.