Κι επίσημα στη Σίτι ο Γκβάρντιολ με 90 εκατ. ευρώ από τη Λειψία

Γιόσκο Γκβάρντιολ

i

©ManCity

Κι επίσημα στη Σίτι ο Γκβάρντιολ με 90 εκατ. ευρώ από τη Λειψία

Κώστας Τόπας 12:17 - 05.08.2023 / Ανανεώθηκε: 12:22 - 05.08.2023

Κι επίσημα Πολίτης ο Γιόσκο Γκβάρντιολ, καθώς η Μάντσεστερ Σίτι ανακοίνωσε την απόκτηση του 21χρονου Κροάτη στόπερ για τα επόμενα πέντε χρόνια, καταβάλλοντας το ποσό των 90 εκατομμυρίων ευρώ στη Λειψία.

Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις του Γιόσκο Γκβάρντιολ στο Παγκόσμιο Κύπελλο δεν άφησε ασυγκίνητα τα «μεγαθήρια» της Ευρώπης. Ο 21χρονος Κροάτης στόπερ συνέβαλε τα μέγιστα, ώστε η εθνική του ομάδα να χαράξει σπουδαία πορεία στο Μουντιάλ, με αποτέλεσμα να κεντρίσει το ενδιαφέρον αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων.

Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν αυτή η οποία τελικά έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη και πλήρωσε 90 εκατομμύρια ευρώ ώστε να τον αποκτήσει, κερδίζοντας με αυτόν τον τρόπο τον... αγώνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έχει σε μεγάλη εκτίμηση το νεαρό στόπερ, τον οποίο αντιμετώπισε η ομάδα του το Φεβρουάριο στο UEFA Champions League. Μάλιστα, σε εκείνο το 1-1 στην έδρα της Λειψίας, ο Γκβάρντιολ είχε πετύχει το γκολ των Γερμανών. Σε ηλικία 21 ετών και 30 ημερών, έγινε ο νεότερος Κροάτης που σκοράρει σε νοκ άουτ φάση του UEFA Champions League. 

Ξεκίνησε την καριέρα του στην πατρίδα του, με τη φανέλα της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, με την οποία αγωνίστηκε δύο χρόνια, με τελικό απολογισμό 52 συμμετοχές και τέσσερα γκολ. Η Λειψία τον αγόρασε το 2021 έναντι 18,8 εκατομμυρίων ευρώ. Αποδείχθηκε «λίρα εκατό» για τους «ταύρους» και κατάφερε να γίνει... σχεδόν αναντικατάστατος.

Μετράει ήδη δύο Κύπελλα Γερμανίας στη συλλογή του, ενώ την περσινή σεζόν ήταν μέλος της κορυφαίας ενδεκάδας της Bundesliga. Σε διεθνές επίπεδο, έχει καταγράψει αισίως 21 συμμετοχές και έχει βρει το δρόμο προς τα δίχτυα δύο φορές.

«Το να ενταχθώ στη Σίτι είναι κάτι πολύ ξεχωριστό για μένα και την οικογένειά μου. Το να έχω την ευκαιρία να δουλέψω και με τον Πεπ Γκουαρδιόλα, θα είναι καταπληκτικό για μένα. Είμαι σίγουρος ότι το παιχνίδι μου θα προχωρήσει υπό τον καλύτερο προπονητή στο ποδόσφαιρο. Το να συνδέομαι με τον Ματέο Κόβατσιτς θα είναι επίσης ξεχωριστό. Είναι κορυφαίος ποδοσφαιριστής και ελπίζω να βοηθήσουμε και οι δύο τη Σίτι να πετύχει μια ακόμα επιτυχημένη σεζόν το 2023-24 και μετά», ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις ο νεαρός αμυντικός.