Στα 39 του ο Κιελίνι αποφάσισε να αποσυρθεί και ονειρεύεται να αναλάβει τη Γιουβέντους

Τζόρτζιο Κιελίνι

i

©Photo by Shaun Clark/Getty Images/Ideal Images

Στα 39 του ο Κιελίνι αποφάσισε να αποσυρθεί και ονειρεύεται να αναλάβει τη Γιουβέντους

Κώστας Τόπας 13:04 - 12.12.2023

Το απόγευμα της Τρίτης (12/12) ο Τζόρτζιο Κιελίνι αναμένεται να ανακοινώσει το «αντίο» του στο ποδόσφαιρο. Ενα πιθανό μέλλον για τον θρύλο Ιταλό στόπερ είναι ως προπονητής της Γιουβέντους.

O Τζόρτζιο Κιελίνι ετοιμάζεται για να ανακοινώσει την πιο δύσκολη στιγμή της ζωής του. Αυτή της απόσυρσης από την ενεργό δράσης στο 39ο έτος της ηλικίας του. Ο τελικός του MLS που έχασε με Λος Άντζελες εναντίον του Κολούμπους Κρου, αντιπροσώπευε το τέλος της πλούσιας καριέρας του Ιταλού στόπερ ως ποδοσφαιριστή.

«Ήταν μια όμορφη περιπέτεια. Δυστυχώς, μια από τις δύο ομάδες έπρεπε να χάσει. Ίσως αυτό ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι. Τώρα θα πάω να σπαταλήσω το χρόνο μου και να επιστρέψω στην Ιταλία. Τότε θα λάβω την οριστική μου απόφαση», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο Λιβορνέζος, πλέον κοντά στα 40 του, θα κρεμάσει τα παπούτσια του και θα πρέπει να προετοιμάσει το έδαφος για μια... δεύτερη ζωή στον κόσμο του ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με την «Gazzetta dello Sport», τα σχέδια του Κιελίνι φαίνεται να περιλαμβάνουν την πρόθεση να παρατείνει την παραμονή του στις ΗΠΑ ακόμη και όταν ανακοινωθεί η αποχώρησή του, προκειμένου να ξεκουραστεί και να περάσει χρόνο με την οικογένειά του. Το εν λόγω δημοσίευμα τονίζει ότι το ερχόμενο καλοκαίρι υπάρχει πιθανότητα ο Ιταλός στόπερ να επιστρέψει στην πατρίδα του, με όνειρο να αναλάβει τα ηνία της Γιουβέντους.

Η συγκινητική ιστορία του Γκάτι: Από άστεγος και οικοδόμος σήμερα είναι ο μεγάλος σταρ της Γιουβέντους (vids)
SERIE A

09:50 - 02.12.2023

Η συγκινητική ιστορία του Γκάτι: Από άστεγος και οικοδόμος σήμερα είναι ο μεγάλος σταρ της Γιουβέντους (vids)

Ο Φεντερίκο Γκάτι ζει το όνειρο. Πριν από πέντε χρόνια ήταν άστεγος και δούλευε ως οικοδόμος. Σήμερα οι οπαδοί της Γιουβέντους πίνουν νερό στο όνομά του, μετά το νικητήριο γκολ που πέτυχε κόντρα στη Μόντσα.

«Βλέπω τη Γιουβέντους στο μέλλον μου. Δεν ξέρω σε ποιον ρόλο, αλλά είναι ένα μέρος όπου έχω περάσει σχεδόν τη μισή μου ζωή», είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξή του. Ο Κιελίνι στα χρόνια του στη Γιουβέντους συγκέντρωσε 561 συμμετοχές και 36 γκολ, κατακτώντας εννέα σερί Scudetto. Επιπλέον, πανηγύρισε πέντε Σούπερ Καπ Ιταλίας και πέντε Κύπελλα Ιταλίας.