«Βαρύς ο πέλεκυς» για τον Πογκμπά: Ποινή αποκλεισμού τεσσάρων ετών προτείνει η ιταλική εισαγγελία

Πολ Πογκμπά

i

© Glomex

«Βαρύς ο πέλεκυς» για τον Πογκμπά: Ποινή αποκλεισμού τεσσάρων ετών προτείνει η ιταλική εισαγγελία

Πάνος Κορομηλάς 16:13 - 07.12.2023

Σε δύσκολη κατάσταση βρίσκεται ο Πολ Πογκμπά, καθώς η εθνική Εισαγγελία κατά του ντόπινγκ στην Ιταλία, πρότεινε ποινή αποκλεισμού του από τα γήπεδα για τέσσερα χρόνια.

Ακριβά αναμένεται να πληρώσει ο Πολ Πογκμπά την εμπλοκή του στην υπόθεση ντόπινγκ, με την Εισαγγελία της Ιταλίας να προτείνει τον τετραετή αποκλεισμό του από το ποδόσφαιρο, σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ.

Ο Πογκμπά είχε βρεθεί θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ στις 20 Αυγούστου, μετά από μια αναμέτρηση της Γιουβέντους με την Ουντινέζε. Στον επανέλεγχο που έγινε λίγο αργότερα, πιάστηκε εκ νέου θετικός, με αποτέλεσμα να του επιβληθεί προσωρινή ποινή απαγόρευσης συμμετοχής σε αγώνες των «μπιανκονέρι» από τις 12 Σεπτέμβρη. 

Εάν τελικά επιβεβαιωθεί η πρόταση της εισαγγελίας, ο παίκτης θα μείνει εκτός γηπέδων για τέσσερα χρόνια, πράγμα που σημαίνει πως δε θα υπολογίζεται από τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τη φετινή σεζόν, ο 30χρονος μέσος πρόλαβε να αγωνιστεί μόλις λίγα λεπτά με τη φανέλα της Γιουβέντους σε δύο αναμετρήσεις απέναντι στη Μπολόνια και την Έμπολι, πριν προκύψει η υπόθεση ντόπινγκ και ο προσωρινός αποκλεισμός του. Ο προπονητής του, Μαξ Αλέγκρι, είχε τοποθετηθεί μετά την ανακοίνωση πως βρέθηκε θετικός σε έλεγχο τονίζοντας:

«Λυπάμαι πραγματικά για τον Πολ. Είμαστε πολύ κοντά και τον γνωρίζω από μικρό παιδί. Είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή για τον ίδιο και θέλω να του ευχηθώ τα καλύτερα. Είναι κρίμα για το ποδόσφαιρο να χάνει ένα τόσο ξεχωριστό παίκτη».