Το γήπεδο που είναι μεγαλύτερο από το «Γουέμπλεϊ» παραμένει σήμερα «γήπεδο φάντασμα» - Αυτή είναι η ιστορία του

Το γήπεδο που είναι μεγαλύτερο από το «Γουέμπλεϊ» παραμένει σήμερα «γήπεδο φάντασμα» - Αυτή είναι η ιστορία του

Κώστας Τόπας 11:52 - 28.04.2024

Ένα γήπεδο ποδοσφαίρου μεγαλύτερο από το «Γουέμπλεϊ» παραμένει σήμερα «γήπεδο φάντασμα», λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.

Η ομάδα της κινεζικής Super League, Κουανγκτσόου, ήταν ένας από τους πολλούς συλλόγους υψηλού προφίλ που κέρδισαν τα πρωτοσέλιδα όταν κατάφερε να αποκτήσει Βραζιλιάνους αστέρες όπως τους Ρομπίνιο και Παουλίνιο το 2015.

Υπήρξε μια έκρηξη ποδοσφαίρου στην Κίνα με τις ομάδες να μοιράζουν συμβόλαια με πολλά χρήματα σε βετεράνους αστέρες με την ελπίδα ότι το εγχώριο πρωτάθλημα, κάποια μέρα θα ήταν τόσο επικερδές όσο η Premier League.

Η Έβεργκράντε, όπως ονομαζόταν παλιότερα, ήταν η ομάδα που κέρδισε επτά συνεχόμενους τίτλους μεταξύ 2011 και 2017 υπό μια σειρά από προπονητές υψηλού προφίλ, συμπεριλαμβανομένων των Φάμπιο Καναβάρο και Λουίς Φελίπε Σκολάρι. Είχαν ρίξει τα πάντα σε αυτό, με μεγάλα σχέδια να χτίσουν ένα γήπεδο 100.000 θέσεων για να ανταγωνιστούν το καλύτερο στον κόσμο. Ένα γήπεδο που παραμένει ημιτελές μέχρι σήμερα, όπως αναφέρει η Daily Star.

Σήμερα το στάδιο της Κουανγκτσόου είναι ερειπωμένο

Η ομάδα μετονομάστηκε το 2021 σε Κουανγκτσόου λόγω του αιτήματος να αφαιρεθούν όλα τα ονόματα που σχετίζονται με εταιρείες που ανήκαν στον σύλλογο. Αργότερα το ίδιο έτος, ακολούθησε η κινεζική οικονομική κρίση και είχε καταστροφικές επιπτώσεις στο μέλλον των συλλόγων και στην ολοκλήρωση του υπερσύγχρονου σταδίου τους.

Το γήπεδο θα έμοιαζε με λουλούδι λωτού

Με αρκετούς βασικούς παίκτες να αποχωρούν σύντομα, ο σύλλογος υποβιβάστηκε το 2022, βάζοντας έτσι τέλος σε ένα σερί 12 διαδοχικών σεζόν στην κορυφαία κατηγορία. Στα μέσα της ίδιας χρονιάς, το έργο του σταδίου εγκαταλείφθηκε. Σήμερα, παραμένει σε αυτή την κατάσταση και πρόκειται να δημοπρατηθεί.

Ο Γιούργκεν Κλοπ, ο Μοχάμεντ Σαλάχ και ένας καβγάς που συνοψίζει την καταστροφική ύφεση της Λίβερπουλ (vids)
PREMIER LEAGUE

09:16 - 28.04.2024

Ο Γιούργκεν Κλοπ, ο Μοχάμεντ Σαλάχ και ένας καβγάς που συνοψίζει την καταστροφική ύφεση της Λίβερπουλ (vids)

Η ένταση μεταξύ Μοχάμεντ Σαλάχ και Γιούργκεν Κλοπ είναι το αποκορύφωμα των όσων βιώνει η Λίβερπουλ τους τελευταίους μήνες, ειδικά μετά την ανακοίνωση περί αποχώρησης από την τεχνική ηγεσία από τον Γερμανό τεχνικό.

Οποιεσδήποτε ελπίδες για την ολοκλήρωσή του έχουν χαθεί εδώ και πολύ καιρό με αυτό να θυμίζει ότι ανεξάρτητα από το πόσα χρήματα ρίχνετε σε έναν ποδοσφαιρικό σύλλογο δεν φέρνει πάντα επιτυχία. Η κινεζική Super League έχει πλέον πέσει σημαντικά σε θέση με την Κινεζική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να επιλέγει να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη εγχώριων ταλέντων.