Χαμός κι αποθέωση στα Νησιά Φερόε για το θαύμα της Κλάκσβικ (vids)

Οπαδοί της Κλάκσβικ

i

PrtScr

Χαμός κι αποθέωση στα Νησιά Φερόε για το θαύμα της Κλάκσβικ (vids)

Κώστας Τόπας 11:36 - 04.08.2023

Θερμή υποδοχή έλαβε η αποστολή της Κλάκσβικ μετά την πρόκρισή της στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Η Κλάκσβικ συνεχίζει να ζει το όνειρό της. Μετά την την απίστευτη πρόκριση επί της πρωταθλήτριας Ουγγαρίας, Φερεντσβάρος στον 1ο προκριματικό γύρο του Champions Legaue, η πρωταθλήτρια των Νήσων Φερόε πέταξε εκτός και την πρωταθλήτρια Σουηδίας, Χάκεν στα πέναλτι μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι στο Γκέτεμποργκ.

Επόμενο εμπόδιο για την Κλάκσβικ είναι η πρωταθλήτρια Νορβηγίας, Μόλντε, η οποία απέκλεισε με ανατροπή την Ελσίνκι στην έδρα της (2-0) γυρνώντας το εις βάρος της 1-0 από το πρώτο ματς στην Φινλανδία. Ωστόσο, αυτό δεν φοβίζει τους «ψαράδες» οι οποίοι κοιτάνε μόνο ψηλά κι ελπίζουν να συνεχίζουν να γράφουν ιστορία.

Κατά την επιστροφή της αποστολής στη βάση της,  οι οπαδοί του συλλόγου τους επιφύλαξαν θερμή υποδοχή, όπως είχαν πράξει και μετά την πρόκριση εις βάρος της Φερεντσβάρος. Συγκεκριμένα, με καπνογόνα, πυροτεχνήματα και συνθήματα υποδέχτηκαν τους θριαμβευτές.

Αυτό που απέδειξε η Κλάκσβικ είναι ότι δεν έχει σημασία πόσο μεγάλη ή μικρή μπορεί να είναι κάποια ομάδα για να γράψει ιστορία με χρυσά γράμματα στην Ευρώπη. Μια ομάδα η οποία αποτελείται από φοιτητές, ψαράδες, λογιστές, ηλεκτρολόγους ξυλουργούς και ζωγράφους θα είναι η πρώτη από τα Νησιά Φερόε που θα παίξει σε γκρουπ οποιασδήποτε ευρωπαϊκής διοργάνωσης!