«Θαύμα» από την Κλάκσβικ που πέταξε εκτός την Φερεντσβάρος, έκαναν... πάρτι Λουντογκόρετς και Κάραμπαχ

Φερεντσβάρος - Κλάκσβικ

«Θαύμα» από την Κλάκσβικ που πέταξε εκτός την Φερεντσβάρος, έκαναν... πάρτι Λουντογκόρετς και Κάραμπαχ

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:18 - 19.07.2023 / Ανανεώθηκε: 00:07 - 20.07.2023

Μία απίθανη έκβαση είχε η αναμέτρηση της Φερεντσβάρος με την Κλάκσβικ, αφού η ομάδα από τα Νησιά Φερόε έκανε την έκπληξη και άφησε εκτός Champions League την αντίπαλο της. Την ίδια ώρα, Λουντογκόρετς και Κάραμπαχ πήραν επιβλητικές προκρίσεις, κόντρα σε Μπαλκάνι και Λίνκολν αντίστοιχα.

Με πολλά γκολ ολοκληρώθηκαν οι αναμετρήσεις του πρώτου προκριματικού γύρου του UEFA Champions League, o οποίος ολοκληρώθηκε με μία σημαντική έκπληξη. 

Φερεντσβάρος - Κλάκσβικ 0-3

Ένα ημίχρονο χρειάστηκε για να συμβεί το πρώτο «θαύμα» στη φετινή διοργάνωση. Η Κλάκσβικ μέσα σε 45 λεπτά σόκαρε τη Φερεντσβάρος και πήρε ιστορική πρόκριση στον δεύτερο προκριματικό γύρο, επικρατώντας με σκορ 3-0 εκτός έδρας. Το πρώτο γκολ ήρθε από τον Φρεντερίκσμπεργκ με πέναλτι στο 8ο λεπτό, εμώ ο ίδιος στο 32' έκανε το 0-2. Τη... χαριστική βολή έδωσε ο Κασί στο 45+1' που σφράγισε και το εισιτήριο της επόμενης φάσης για την ομάδα από τα Νησιά Φερόε.

«Τεσσάρες» για Λουντογκόρετς και Καραμπάχ

Επιβλητικό ήταν το βράδυ και για τη Λουντογκόρετς, η οποία επικράτησε με σκορ 4-0 της Μπαλκάνι και πήρε εύκολη πρόκριση στην επόμενη φάση. Με το «καλημέρα» ο Τεκπέτι έδειξε τις προθέσεις της ομάδας του, ενώ στο 45+1' ο ίδιος διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του. Στο β' μέρος ο Τισέρα έκανε το 3-0 και ο Βιντάλ αποτελείωσε την αντίπαλο του σκοράροντας για το 4-0.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Κάραμπαχ που δεν δυσκολεύτηκε έχοντας απέναντι της το εμπόδιο της Λίνκολν. Ο Ζουμπίρ στο 7' και ο Μουσταφαζάντα στο 45+1' φρόντισαν να διευκολύνουν την υπόθεση «πρόκριση» στον επόμενο γύρο, πριν καν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ολοκληρώθηκε ο... περίπατος ολοκληρώθηκε με τα γκολ των Ζίξα και Γιάνκοβιτς (49' και 62').

Αστάνα και Σλόβαν Μπρατισλάβας χρειάστηκαν δύο ματς

Η Αστάνα επικράτησε με 1-2 της Ντινάμο Τυφλίδας και με αυτόν τον τρόπο εξασφάλισε την πρόκριση μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα. Παρόμοια η περίπτωση και της Σλόβαν Μπρατισλάβας που μετά το ισόπαλο αποτέλεσμα του πρώτου ματς με την Χεσπεράνγκε. Τέλος, το ματς της Ελσίνκι, στο οποίο συμμετείχε ο πρώην παίκτης του Αστέρα Τρίπολης, Γιώργος Κανελλόπουλος, ολοκληρώθηκε στην παράταση, με την ομάδα της Φινλαδίας να παίρνει την πρόκριση επί της Λαρν στην παράταση

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του πρώτου προκριματικού γύρου:

© Flashscore