Η Μάντσεστερ Σίτι στρώνει «χρυσάφι» στα πόδια του «νέου Μέσι» (vid)

Κλαούντιο Ετσεβέρι

i

PrtScr

Η Μάντσεστερ Σίτι στρώνει «χρυσάφι» στα πόδια του «νέου Μέσι» (vid)

Κώστας Τόπας 12:13 - 05.12.2023 / Ανανεώθηκε: 12:13 - 05.12.2023

Η Μάντσεστερ Σίτι ετοιμάζεται να πληρώσει τη ρήτρα του Κλαούντιο Ετσεβέρι, ενός 17χρονου Αργεντινού μεσοεπιθετικού που έχει αφήσει μεγάλες εντυπώσεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο U-17.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα θέλει να συνεχίσει να τελειοποιεί την τέλεια μηχανή της Μάντσεστερ Σίτι, η οποία την περυσινή σεζόν κατέκτησε τα πάντα. Φέτος, ο Καταλανός έχασε τον Γκιουντογάν, ο οποίος εντάχθηκε στη Μπαρτσελόνα αλλά και τον Ντε Μπρόινε, λόγω τραυματισμού. Ωστόσο, το Παγκόσμιο Κύπελλο U-17 παρουσίασε τον Κλαούντιο Ετσεβέρι, πρωταγωνιστή με χατ-τρικ εναντίον της Βραζιλίας στους προημιτελικούς. Ο Πεπ θέλει με την απόκτηση του «νέου Μέσι» να κάνει τους Πολίτες να αγγίξουν την τελειότητα.

Αγγλικά Μέσα υποστηρίζουν ότι η «γαλάζια» ομάδα του Μάντσεστερ είναι επικεφαλής μιας λίστας μεγάλων αγγλικών συλλόγων για την απόκτηση των υπηρεσιών του 17χρονου Αργεντινού μεσοεπιθετικού. Χωρίς να έχει καθιερωθεί πλήρως στην ελίτ, έχοντας παίξει μόλις τέσσερα παιχνίδια με την πρώτη ομάδα της Ρίβερ Πλέιτ, ο Ετσεβέρι έχει τη μισή Ευρώπη στα πόδια του.

Ο νεαρός Αργεντινός έχει ρήτρα αποδέσμευσης 21 εκατομμυρίων ευρώ. Η Ρίβερ Πλέιτ σκέφτεται να αυξήσει αυτό το ποσοστό πριν από τη χειμερινή αγορά, αν και φαίνεται ανέφικτο ο Αργεντινός να μην καταλήξει να υπογράψει σε ευρωπαϊκό σύλλογο. Η Μάντσεστερ Σίτι θα βασιστεί στην καλή της σχέση με τους «εκατομμυριούχους» για να καταλήξει σε συμφωνία.

Ο τελευταίος παίκτης που ακολούθησε τον ίδιο δρόμο ήταν ο Χούλιαν Άλβαρες. Η ομάδα του Πεπ απέκτησε τον επιθετικό και τον άφησε δανεικό για έξι ακόμη μήνες στην Αργεντινή για να παίξει στο Copa Libertadores με τη Ρίβερ. Την περασμένη σεζόν δυσκολεύτηκε να βρει τη θέση του, αλλά μετά την αποχώρηση του Γκουντογκάν έχει ξεκινήσει όλα τα παιχνίδια της Premier League.

Ο Ετσεβέρι έχει ήδη προπονηθεί με την πρώτη ομάδα της «Αλμπισελέστε» και, στο επίκεντρο όλων των συγκρίσεων του είναι ο Λιονέλ Μέσι. Ο Άνχελ Ντι Μαρία από την πλευρά του τόνισε ότι «ξέρει... τόνους μπάλα και έχει πολλά να διδάξει στο μέλλον». 

Ο νέος Μέσι και ο «Diablito»

Τώρα, ο «νέος Μέσι» έχει την ευκαιρία να χαράξει τον δικό του δρόμο. Το παρατσούκλι για τον «Pulga» ήταν εκείνο που ήρθε πιο εύκολα στο μυαλό άλλων, αλλά τελικά εκείνο που του έμεινε ήταν άλλο. Το «Diablito» ακολουθεί τον Ετσεβέρι μέχρι και σήμερα. Κι αυτό λόγω της ομοιότητας που έχει στο στιλ παιχνιδιού του με τον Βολιβιανό συνεπώνυμό του, Μάρκο Ετσεβερί, ο οποίος είχε το παρατσούκλι «Diablo».

Ωστόσο, το μικρό του ύψος (βλέπει τον κόσμο από το 1,71μ.) δεν τον καθιστά ικανό στο ψηλό παιχνίδι, το οποίο είναι ένα από τα μειονεκτήματά του, όπως επίσης δεδομένα έχει δουλειά ακόμα να κάνει στο κομμάτι της δύναμης. Ηδη μετράει πέντε γκολ στο Παγκόσμιο Κύπελλο U-17 και ήδη ο Γκουαρδιόλα ονειρεύεται το νέο του «10αρι».

🔴Baladeros LIVE: Ο Μαρτίνεθ, ο Καρβαλιάλ και οι... ιπτάμενοι Βίντα, Ιωαννίδης και ΠΑΟΚ

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!