Τιμωρείται από την FA η Σίτι για τη συμπεριφορά των παικτών της απέναντι στον διαιτητή Χούπερ - Απέφυγε την ποινή ο Χάαλαντ

Έρλινγκ Χάαλαντ

i

©printscreen

Τιμωρείται από την FA η Σίτι για τη συμπεριφορά των παικτών της απέναντι στον διαιτητή Χούπερ - Απέφυγε την ποινή ο Χάαλαντ

Κώστας Τσιακλής 19:56 - 04.12.2023 / Ανανεώθηκε: 19:59 - 04.12.2023

Η Μάντσεστερ Σίτι θα τιμωρηθεί από την FA για τη συμπεριφορά των παικτών της απέναντι στον διαιτητή, Σάιμον Χούπερ. Απέφυγε την ποινή ο Έρλινγκ Χάαλαντ.

Το απόγευμα της Κυριακής (03/12) η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχθηκε την Τότεναμ στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Premier League. Το ματς ήταν εκπληκτικό και έληξε τελικά ισόπαλο με σκορ 3-3. Αυτό το αποτέλεσμα άφησε την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα στο -3 από την κορυφή, όπου βρίσκεται η Άρσεναλ. Οι «πολίτες» είναι επίσης πίσω από τη Λίβερπουλ ενώ η Τότεναμ επέστρεψε στην 5η θέση και ακολουθεί από κοντά τους πρωτοπόρους.

Η φάση του αγώνα πραγματοποιήθηκε στις καθυστερήσεις του αγώνα και είχε πρωταγωνιστή τον διαιτητή, Σάιμον Χούπερ. Η Μάντσεστερ Σίτι βγήκε στην αντεπίθεση με τον Έρλινγκ Χάαλαντ να βγάζει τον Τζακ Γκρίλις σε θέση τετ-α-τετ με τον Βικάριο. Ο Νορβηγός είχε δεχθεί φάουλ από τον Έμερσον όμως ολοκλήρωσε κανονικά την προσπάθεια του. Παρά το γεγονός αυτό ο διαιτητής του αγώνα σφύριξε καθυστερημένα το φάουλ (αρχικά άφησε πλεονέκτημα) και προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των παραγόντων της Μάντσεστερ Σίτι.

Οι αντιδράσεις αυτές θα φέρουν και την τιμωρία της Σίτι από την FA για τον λόγο ότι ο σύλλογος δεν μπόρεσε να διασφαλίσει ότι οι παίκτες του δεν θα συμπεριφέρονταν με ακατάλληλο τρόπο. Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η Μάντσεστερ Σίτι κατηγορήθηκε για παραβίαση του Κανονισμού Ε20.1 της FA αφού οι παίκτες της περικύκλωσαν τον διαιτητή κατά τη διάρκεια του αγώνα της Premier League εναντίον της Τότεναμ την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023. Λέγεται ότι, κατά τη διάρκεια του 94ου λεπτού του αγώνα, ο σύλλογος απέτυχε να διασφαλίσει ότι οι παίκτες του δεν θα συμπεριφερθούν με ακατάλληλο τρόπο».

Η Σίτι πλέον έχει τρεις μέρες να απολογηθεί στη σχετική κατηγορία ωστόσο η τιμωρία μοιάζει αναπόφευκτη. Αυτή είναι η τρίτη φορά φέτος που παραπέμπεται η Σίτι και αυτό το γεγονός ίσως της αποφέρει μεγαλύτερη τιμωρία. Τον Φεβρουάριο οι «πολίτες» είχαν τιμωρηθεί με χρηματικό πρόστιμο ύψους 88.000 ευρώ για δύο κατηγορίες που αντιμετώπισαν στο εκτός έδρας ματς με την Άρσεναλ. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι τιμωρήθηκαν και οι «κανονιέρηδες» με πρόστιμο περίπου 100.000 ευρώ. 

Τρομερή σπόντα από τον εκνευρισμένο Γκουαρδιόλα: «Δεν θα κάνω σχόλιο… Μικέλ Αρτέτα!» (vid)
PREMIER LEAGUE

09:18 - 04.12.2023

Τρομερή σπόντα από τον εκνευρισμένο Γκουαρδιόλα: «Δεν θα κάνω σχόλιο… Μικέλ Αρτέτα!» (vid)

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα δεν είχε όρεξη να πει και πολλά μετά την εντός έδρας ισοπαλία της Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στην Τότεναμ, ωστόσο έριξε τη σπόντα του για τον Μικέλ Αρτέτα.

Την ίδια ώρα πάντως ο Έρλινγκ Χάαλαντ απέφυγε την τιμωρία για την ανάρτηση που έκανε στα social media (είχε γράψει Wtf) αλλά και για τη συμπεριφορά του απέναντι στον Σάιμον Χούπερ. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Guardian, το σχόλιο του δεν κρίθηκε επικριτικό για την ικανότητα του διαιτητή και ούτε προσέλαβε την ακεραιότητα του.