«Κλείδωσε» το Europa League η Μπράιτον - Ισόπαλη με την πρωταθλήτρια Σίτι

Τζακ Γκρίλις

i

©Photo by Laurence Griffiths/Getty Images

«Κλείδωσε» το Europa League η Μπράιτον - Ισόπαλη με την πρωταθλήτρια Σίτι

Άγγελος Φραγκισκάτος 23:53 - 24.05.2023 / Ανανεώθηκε: 10:59 - 25.05.2023

Η Μπράιτον απέσπασε ένα βαθμό από την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι και «κλείδωσε» τη θέση της στο Europa League.

Η Μπράιτον υποχρέωσε την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι σε ισοπαλία (1-1) και με το βαθμό που πήρε, «κλείδωσε» τη θέση της στο Europa League της νέας περιόδου.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, η οποία έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα εδώ και δύο αγωνιστικές παρέμεινε στην πρώτη θέση της κατάταξης με 89 βαθμούς. Από την άλλη πλευρά οι «γλάροι» έμειναν στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 62 πόντους. 

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυναμικά από την αρχή του παιχνιδιού, μόλις στο 6' με τον Έρλινγκ Χάαλαντ να χάνει την πρώτη σημαντική ευκαιρία στο ματς. Στη συνέχεια η Μπράιτον έγγαλε αντίδραση στην αναμέτρηση και είχε δύο καλές ευκαιρίες με τουυς Γουέλμπεργκ και Γκίλμορ.  

Στο 20′ ο Γουέλμπεργκ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Ορτέγκα. Πέντε λεπτά αργότερα η Μάντσεστερ Σίτι πήρε προβάδισμα στο ματς με τον Φιλ Φόντεν. Μάλιστα ο Άγγλος διεθνής σκόραρε για 6η φορά σε 8 παιχνίδια απέναντι στη Μπράιτον.  

Στο 38΄οι «γλάροι» έφεραν το ματς στα ίσια με τον Ενσίσο, μετά από καταπληκτικό σουτ. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να πηαγίμνουν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι στο 1-1. 

Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε και η πρώτη καλή ευκαιρία ανήκε στη Μάντσεστερ Σίτι στο 49' με τον Ιλκάι Γκουντογκάν. Το 1-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος του παιχνιδιού. Οι Πολίτες πέτυχαν την πέμπτη τους ισοπαλία τη φετινή σεζόν, από την άλλη πλευρά η Μπράιτον εξασφάλισε και μαθηματικά ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για την επόμενη χρονιά.