Κλείνει στη Μπενφίκα ο Ντι Μαρία

Άνχελ Ντι Μαρία

i

Άνχελ Ντι Μαρία/©Photo by Francesco Scaccianoce/Getty Images/Ideal Images

Κλείνει στη Μπενφίκα ο Ντι Μαρία

Άγγελος Φραγκισκάτος 11:18 - 21.06.2023 / Ανανεώθηκε: 11:18 - 21.06.2023

Ο Άνχελ Ντι Μαρία βρίσκεται μία «ανάσα» από την επιστροφή του στη Μπενφίκα, σύμφωνα με τον Ιταλό δημοσιογάφο Φαμπρίστιο Ρομάνο.

Η Μπενφίκα είναι πολύ κοντά στην απόκτηση του Άνχελ Ντι Μαρία, σύμφωνα με τον γκουρού των «μεταγραφών» Φαμπρίστσιο Ρομάνο. 

Ο 35χρονος εξτρέμ ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη Γιουβέντους νωρίτερα αυτό το μήνα μετά από μόλις μία σεζόν στο ιταλικό πρωτάθλημα. Ο Ντι Μαρία έχει αποτελέσει αντικείμενο ενδιαφέροντος από συλλόγους της Σαουδικής Αραβίας και την αμερικάνικη Ίντερ Μαϊάμι, όπου μπορεί να επανενωθεί με τον συμπατριώτη του Λιονέλ Μέσι. 

Παρά την ταραχώδη σεζόν με τους «μπιανκονέρι», ο Ντι Μαρία είχε τις στιγμές του, όπως το χατ τρικ του κόντρα στη Νάντ, για τους «16» του Europa League. Ωστόσο, η κορυφαία στιγμή του στη σεζόν ήταν η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την εθνική Αργεντινής. 

Ο Ντι Μαρία έπαιξε μεγάλο ρόλο σε αυτό αφού σκόραρε στον τελικό εναντίον της Γαλλίας. Ο πρώην σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν ήθελε να παραμείνει στην Ευρώπη και ετοιμάζεται για τη δεύτερη θητεία του με την Μπενφίκα

Ο Ντι Μαρία πέρασε τρία χρόνια στην Πορτογαλία μεταξύ 2007 και 2010 προτού συνεχίσει τη καριέρα του στη Ρεάλ Μαδρίτης, τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Παρί Σεν Ζερμέν. Η Μπενφίκα ανακοίνωσε πρόσφατα την άφιξη του Τούρκου μέσου Ορκούν Κουκτσού από τη Φέγενορντ έναντι 30 εκατομμυρίων ευρώ. 

Επίσης οι πρωταθλητές Πορτογαλίας πρόκειται να χάσουν το παιδί-θαύμα Σερ Ντουρ, ο οποίος έχει συμφωνήσει να ενταχθεί στη Ligue 1, προκειμένου να ενταχθεί στην Παρί Σεν Ζερμέν. Ο Ντι Μαρία θα ενισχύσει την επιθετική γραμμή της Μπενφίκα, η οποία αποτελείται από τους Γκονκάλο Ράμος, Νταβίντ Νέρες και Αντρέας Σσελντερούπ. 

Ο Ντι Μαρία πρόκειται να βρει στην Μπενφίκα τον συμπαίκτη του στην Αργεντινή Νίκολας Οταμέντι, ο οποίος πρόσφατα επέκτεινε το συμβόλαιό του με την πορτογαλικη ομάδα μέχρι το καλοκαίρι του 2025.

Την περασμένη σεζόν που ολοκληρώθηκε ο έμπειρος εξτρέμ είχε πραγματποιήσει 40 συμμετοχές, έχοντας 8 γκολ και 7 ασίστ με τη φανέλα της Γιουβέντους.