Κλοπ: «Δεν πρόκειται να φύγω, είμαι 100% αφοσιωμένος στη Λίβερπουλ»

Γιούργκεν Κλοπ

i

Ο Γιούργκεν Κλοπ/©Chris Brunskill/Getty Images/Ideal Images

Κλοπ: «Δεν πρόκειται να φύγω, είμαι 100% αφοσιωμένος στη Λίβερπουλ»

Κώστας Τόπας 14:49 - 13.02.2023 / Ανανεώθηκε: 15:03 - 13.02.2023

Ο Γιούργκεν Κλοπ επιβεβαίωσε την αφοσίωσή του στη Λίβερπουλ, λέγοντας ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί, παρά τα αρνητικά αποτελέσματα των «Reds», το τελευταίο διάστημα.

Η Λίβερπουλ ετοιμάζεται για το ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ τη Δευτέρα (13/02, 22:00), ούσα 10η στη βαθμολογία της Premier League κι έχοντας κερδίσει μόνο οκτώ από τους πρώτους 20 αγώνες τους. Η πτώση της ομάδας, αυτή τη σεζόν οδήγησε ορισμένους οπαδούς να προτείνουν ότι ο Κλοπ, ο οποίος μόλις τον περασμένο Απρίλιο υπέγραψε συμβόλαιο με τους «Reds» μέχρι το 2026, θα έπρεπε να είχε ήδη παραιτηθεί. 

Ωστόσο, ο Γερμανός αρνήθηκε κατηγορηματικά τις φήμες που τον θέλουν να αποχωρεί από την Λίβερπουλ.

Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος θα σκεφτόταν έτσι, αλλά δεν φεύγω και ούτε πρόκειται να φύγω. Έχω πάρα πολλές ευθύνες. Είναι μια δύσκολη στιγμή, δεν το απολαμβάνω, αλλά αν μπορούσαμε να δείξουμε σε αυτή τη δύσκολη στιγμή ότι αυτός ο σύλλογος είναι τόσο ιδιαίτερος επειδή πιστεύουμε σε όλα - ή ο κόσμος πιστεύει σε εμένα - τότε πρέπει να το περάσουμε μαζί, γιατί τότε θα περάσουμε πάλι υπέροχες στιγμές.

«Είμαι εδώ 100 τοις εκατό αφοσιωμένος. Αν κερδίσουμε νιώθω ότι ήμουν μέρος του, αλλά αν χάσουμε αισθάνομαι 100 τοις εκατό υπεύθυνος. Πάντα έτσι ήμουν στη ζωή μου, οπότε μπορείτε να φανταστείτε πόσο μεγάλη είναι η ευθύνη αυτή τη στιγμή και πώς νιώθω τώρα. Θα κάνουμε τα πάντα για να το ξεπεράσουμε και να προετοιμάσουμε ξανά το πολύ θετικό μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κλοπ.

Ο Γερμανός προπονητής γνωρίζει ότι θα χρειαστούν σημαντικές αλλαγές στο «Άνφιλντ» το προσεχές καλοκαίρι, με αρκετούς παίκτες εκτός συμβολαίου και την ομάδα του, ιδιαίτερα τη μεσαία γραμμή του, να χρειάζεται σημαντική ενίσχυση. Γίνεται αντιληπτό ότι η Fenway Sports Group, οι ιδιοκτήτες του συλλόγου, είναι έτοιμοι να του παράσχουν κεφάλαια για να ενισχυθεί, με τον Τζουντ Μπέλιγχαμ της Μπορούσια Ντόρτμουντ, τον Νιούνιες της Γουλβς και τον αστέρα της Τσέλσι και της Αγγλίας, Μέισον Μάουντ.