Κλοπ: «Αν δεν είσαι ο Λιονέλ Μέσι πρέπει να κάνεις άμυνα - Είναι ο μόνος που παίρνει την μπάλα και κάνει αυτό που θέλει»

Μέσι - Κλοπ

i

© Intime

Κλοπ: «Αν δεν είσαι ο Λιονέλ Μέσι πρέπει να κάνεις άμυνα - Είναι ο μόνος που παίρνει την μπάλα και κάνει αυτό που θέλει»

Η αναφορά του Γιούργκεν Κλοπ στους Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο και η... ατάκα για τον Λιονέλ Μέσι.

Οι Σαντιό Μανέ, Ρομπέρτο Φιρμίνο και Μοχάμεντ Σαλάχ αποτέλεσαν μία επιθετική τριάδα που έγραψε ιστορία στη Λίβερπουλ. Οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές πέτυχαν δεκάδες γκολ, πανηγύρισαν τίτλους κι άφησαν το στίγμα τους στην ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ.

Μιλώντας στον Ρίο Φέρντιναντ, ο Γιούργκεν Κλοπ στάθηκε στους τρεις επιθετικούς που αποτέλεσαν τη βάση της επιτυχίας της Λίβερπουλ. Συγκεκριμένα, ο Γερμανός τεχνικός εξήγησε στον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή τον τρόπο με τον οποίο τους διαχειριζόταν, όσον αφορά στην ανασταλτική λειτουργία, ενώ δεν παρέλειψε να πετάξει την... ατάκα του για τον Λιονέλ Μέσι.

«Όταν έφτασα, ο Μπόμπι ήταν εδώ. Προφανώς, ήξερα τον Μπόμπι από την Bundesliga και μου άρεσε - ένας δημιουργικός και επιθετικός παίκτης. Ήξερα 100% ποια ήταν η καλύτερη θέση του; Νόμιζα ότι ήταν στο κέντρο, αλλά σίγουρα όχι στα πλάγια. Τραυματίστηκε όμως όταν ήρθα.

Στη συνέχεια, αργότερα, υπογράψαμε τον Σαντιό Μανέ. Χρειαζόμασταν ταχύτητα στα πλάγια, οπότε έπαιξε ως πλάγιος εξτρέμ. Αργότερα μίλησε στον Μο και είπε: Θέλεις τη θέση μου - δεξιά; Αλλά παίζω εκεί. Ωστόσο, του απάντησα: "Πιστεύεις πραγματικά ότι αυτή είναι η καλύτερη θέση σου; Μου απάντησε: "όχι", που ήταν η γνώμη μου. Λοιπόν, πουφ, τον μετέφερα στην άλλη πλευρά. Αυτό που δημιούργησαν αυτοί οι άνθρωποι μαζί μας ήταν νέες θέσεις, νέοι επιθετικοί.

Έπρεπε να αμύνονται ως πλάγιοι και να επιτίθενται ως επιθετικοί. Είπα σε όλους: Αν δεν είσαι ο Λιονέλ Μέσι, πρέπει να αμυνθείς. Ο Λιονέλ είναι ο μόνος που περιμένει να πάρει την μπάλα και να κάνει αυτό που θέλει. Όλοι οι άλλοι πρέπει να αμυνθούν και το πήραν 100%», εξήγησε μεταξύ άλλων ο Γιούργκεν Κλοπ.