Ξεκίνησε η δίκη του Κόκε - Ενδεχόμενο μείωσης ποινών για τον πρώην παίκτη του Άρη

Σέρχιο Κόκε

i

© Intime

Ξεκίνησε η δίκη του Κόκε - Ενδεχόμενο μείωσης ποινών για τον πρώην παίκτη του Άρη

Θάνος Λυμπερόπουλος • 13:55 - 28.03.2023 / Ανανεώθηκε: 11:26 - 23.06.2023

Η δίκη του Σέρχιο Κόκε για τη συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών έχει ξεκινήσει, με το ενδεχόμενο συμφωνίας με τις ισπανικές Αρχές να είναι ανοιχτό για τον πρώην παίκτη του Άρη.

Το 2019 ο Σέρχιο Κόκε είχε συλληφθεί με την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και βρέθηκε για 20 μήνες στη φυλακή. Ο εισαγγελέας υποστηρίζει στο κατηγορητήριό του, ότι ο πρώην παίκτης του Άρη φέρεται να ηγήθηκε της οργάνωσης και ήταν το πρόσωπο που ανέλαβε τη διεύθυνση των επιχειρήσεων και έδωσε τις απαραίτητες οδηγίες για το ποιες ποσότητες ναρκωτικών να αγοράσουν, σε ποια τιμή, πού να ληφθούν και τι είδους όχημα πρέπει να νοικιαστεί για τη μεταβίβαση τους.

Το Υπουργείο επισημαίνει ότι εκτός από τον Κόκε, υπάρχει και ένας άλλος κατηγορούμενος που κατείχε επίσης σχετική θέση στην οργάνωση. Αμφότεροι αντιμετωπίζουν ποινή κάθειρξης 16 ετών και πρόστιμο 150.000 ευρώ, με τη δίκη του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή και των υπολοίπων 17 κατηγορούμενων να έχει αρχίσει από τη Δευτέρα (27/3) και να διεξάγεται στο Επαρχιακό Δικαστήριο της Μάλαγα.

Τα καλα νέα για τον Σέρχιο Κόκε είναι πως σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ, η εισαγγελία της Μάλαγα εξετάζει το ενδεχόμενο συμφωνίας με τον άλλοτε παίκτη του Άρη και τους υπόλοιπους κατηγορούμενης της φερόμενης εγκληματικής οργάνωσης με την προοπτική επιβολής μικρότερων ποινών. Ωστόσο, το αν θα υπάρξει τελικά συμφωνία και κατ' επέκταση μείωση των ποινών θα φανεί μέχρι τις 2 Μαΐου.