Η Λειψία «καθάρισε» την Κολωνία με ξέσπασμα στο δεύτερο ημίχρονο

«Καθάρισε» στο δεύτερο μέρος η Λειψία.

i

© PrtScr

Η Λειψία «καθάρισε» την Κολωνία με ξέσπασμα στο δεύτερο ημίχρονο

Sportal newsroom 23:24 - 15.03.2024 / Ανανεώθηκε: 23:35 - 15.03.2024

Η Λειψία τα βρήκε «σκούρα» για ένα ημίχρονο απέναντι στην Κολωνία, όμως ήταν καταιγιστική στο δεύτερο μέρος και διέλυσε την ομάδα του Σουλτζ με 5-1. Πρωταγωνιστής ο Οπεντά με δύο τέρματα, εντυπωσιακός και ο Τσάβι Σιμόνς με γκολ και ασίστ.

Στην αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία για την 26η αγωνιστική της Bundesliga, η Λειψία δυσκολεύτηκε για ένα ημίχρονο στην Κολωνία, όμως πάτησε «γκάζι» και επικράτησε εύκολα με 5-1. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Λοίς Οπεντά, που πέτυχε δύο ακόμη γκολ και έφτασε τα 19 στο πρωτάθλημα. Με τη νίκη αυτή, οι φιλοξενούμενοι προσπέρασαν έστω και προσωρινά την Ντόρτμουντ, ανεβαίνοντας στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

Από την πλευρά της, η Κολωνία παραμένει στη 16η θέση και χρειάζεται άμεσα βαθμού στη συνέχεια για να μην κινδυνέψει.

Η ομάδα του Ρόζε δυσκολεύτηκε στο πρώτο μέρος, όμως ξέσπασε με την επανέναρξη. Βρήκε τρία γκολ μέσα σε επτά λεπτά πήρε την τρίτη διαδοχική νίκη στο πρωτάθλημα, δείχνοντας πως βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση.

Το παιχνίδι από την έναρξη είχε γρήγορο ρυθμό.

Η Λειψία άνοιξε το σκορ στο 15ο λεπτό με τον Τσάβι Σιμόνς, όμως οι γηπεδούχοι απάντησαν τρία λεπτά αργότερα με τον Ανταμιάν.

Ο Οπεντά βρήκε δίχτυα στο 28ο λεπτό , όμως ακυρώθηκε ως οφσάιντ και ο Σέσκο σημάδεψε με δυνατό σουτ το δοκάρι, στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου.

Επιθετικός μονόλογος των φιλοξενούμενων και στο δεύτερο μέρος. Οι παίκτες του Ρόζε είχαν τον έλεγχο της μπάλας και έψαχναν την κατάλληλη στιγμή για να «τρυπήσουν» την άμυνα της Κολωνίας.

Τελικά το κατάφεραν στο 63'. Ο Σλάγκερ πέρασε εξαιρετική κάθετη στον Σιμόνς, εκείνος έστρωσε την μπάλα στον Οπεντά που πλάσαρε σε κενή εστία.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Βέλγος φορ σκόραρε ξανά με δυνατή κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι και «κλείδωσε» τη νίκη της ομάδας του.

Στο 70ο λεπτό, ο Χαϊντάρα έκανε το 4-1 και ο Σίμον Πόουλσεν έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα» οκτώ λεπτά πριν το φινάλε, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Πρώτα Μπάγερν και τώρα Γκλάντμπαχ: Ποια είναι η Ζααρμπρίκεν που απέκλεισε τα μεγαθήρια της Bundesliga (vids)
BUNDESLIGA

10:40 - 13.03.2024

Πρώτα Μπάγερν και τώρα Γκλάντμπαχ: Ποια είναι η Ζααρμπρίκεν που απέκλεισε τα μεγαθήρια της Bundesliga (vids)

Η Ζααρμπρίκεν, ομάδα τρίτης κατηγορίας στη Γερμανία, συνεχίζει να ζει το όνειρό της, καθώς μετά τον άθλου απέναντι στη Μπάγερν κατάφερε να αποκλείσει και την Γκλάντμπαχ στο DFB-Pokal.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 26ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ