Η κυνική Ντόρτμουντ πήρε το θρίλερ και πέρασε στα προημιτελικά του Champions League κόντρα στην αξιόμαχη Αϊντχόφεν

Η κυνική Ντόρτμουντ πήρε το θρίλερ και πέρασε στα προημιτελικά του Champions League κόντρα στην αξιόμαχη Αϊντχόφεν

Γιώργος Σακελλαρίου 23:53 - 13.03.2024 / Ανανεώθηκε: 00:13 - 14.03.2024

Με γκολ του Σάντσο μόλις στο 3' και του Ρόιτς στο φινάλε η Ντόρτμουντ νίκησε 2-0 την Αϊντχόφεν και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα στην Ολλανδία πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Champions League.

Η Ντόρτμουντ είχε θεωρητικά τον πρώτο λόγο με το 1-1 στην Ολλανδία, στην έδρα της Αϊντχόφεν και στο δικό της γήπεδο ήθελε τη νίκη για να περάσει στα προημιτελικά του Champions League.

Ο Τζέιντον Σάντσο, ο οποίος γύρισε τον περασμένη Γενάρη από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μόλις στο 3’ έκανε το 1-0 και όλα έδειχναν ιδανικά για τους Γερμανούς. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι στο πρώτο μέρος, είχαν φάσεις για το 2-0, αλλά δεν το πέτυχαν.

Η Αϊντχόφεν μπήκε μεταμορφωμένη στο δεύτερο ημίχρονο, κόλλησε στα σχοινιά τη Ντόρτμουντ, αλλά οι Ντε Γιονγκ (κυρίως), Λοσάνο, Μπακαγιόκο έχασαν τεράστιες ευκαιρίες για το 1-1, ώστε να στείλουν το ματς στην παράταση και στο τέλος ο Ρόις σημείωσε το 2-0 κι έδωσε το εισιτήριο στην ομάδα του.

Φοβερός Σάντσο και 1-0

Η Ντόρτμουντ μπήκε δυνατά και μόλις στο 3’ άνοιξε το σκορ. Η άμυνα της Αϊντχόφεν δεν απομάκρυνε τη μπάλα, ο Μπραντ έστρωσε στον Άγγλο εξτρέμ κι αυτός λίγο έξω από τη μικρή περιοχή με δεξί σουτ έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Μπενίτεζ για το 1-0.

Οι Γερμανοί είχαν πλέον ψυχολογία κι αναζήτησαν το δεύτερο γκολ. Στο 11’ ο Μάλεν βρήκε εξαιρετικά τον Φίλκρουγκ, αλλά αυτός από καλή θέση πλάσαρε άουτ.

Στο 16’ η Ντόρτμουντ άγγιξε το 2-0. Ο Μπραντ εντός περιοχής από δεξιά εκτέλεσε με το δεξί, απέκρουσε προσωρινά ο Μπενίτεζ, ο Μάλεν πήρε το ριμπάουντ και πλάσαρε στη μικρή περιοχή, αλλά ο Μπενίτεζ απέκρουσε και πάλι σε κόρνερ.

Στο 27’ ο Μάλεν που ήταν δραστήριος σούταρε με το δεξί δίπλα από το δεξί δοκάρι κι έχασε την ευκαιρία να κάνει το 2-0 κόντρα στην πρώην ομάδα του.

Σ’ εκείνο το σημείο η Αϊντχόφεν ισορρόπησε και στο 27’ ο Ντεστ αστόχησε σε μακρινό σουτ. Στο 31’ αριστερό σουτ από το όριο της μεγάλης περιοχής του Μπακαγιόκο, μπλόκαρε ο Κόμπελ κι αυτή ήταν η πρώτη τελική στην εστία για τους Ολλανδούς. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με καλή στιγμή για τους γηπεδούχους στο 40’. Ο Μάλεν από δεξιά μπήκε στην περιοχή, αλλά αντί να γυρίσει παράλληλα για τον Φίλκρουγκ, έκανε το δεξί σουτ και η μπάλα πήγε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Δοκάρι η Αϊντχόφεν

Ο Πέτερ Μπος έριξε στη μάχη τον Λοσάνο και η ολλανδική ομάδα με τον Μεξικανό διεθνή έγινε πιο επιθετική κι έψαξε το γκολ της ισοφάρισης. Στο 49’ η κεφαλιά του Ντε Γιονγκ κατέληξε στην αγκαλιά του Κόμπελ και στο 53’ οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν την ισοφάριση. Ο Λοσάνο από τα 25 μέτρα εξαπέλυσε οβίδα με το δεξί, η μπάλα βρήκε στο δεξί δοκάρι κι έφυγε άουτ. Στο 56’ ο Μπακαγιόκο έδωσε στον Τέζε από δεξιά, αυτός μπήκε στην περιοχή κι εκτέλεσε με το δεξί, αλλά απέκρουσε ο Κόμπελ σε κόρνερ.

Στο 62’ είχε νέα φάση. Ο Λοσάνο μπήκε από αριστερά στην περιοχή, αλλά το δεξί σουτ έφυγε 1-2 μέτρα από το δεξί δοκάρι. Στο 64’ είχε την πρώτη της φάση στο δεύτερο ημίχρονο η Ντόρτμουντ. Σέντρα του Μάλεν από δεξιά, καρφωτή κεφαλιά του Φίλκρουγκ, αλλά απέκρουσε ο Μπενίτεζ.

Η Αϊντχόφεν, ωστόσο, είχε τα ηνία και στο 71’ είχε νέα ευκαιρία. Ο Μπακαγιόκο δεξιά στην περιοχή εξαπέλυσε δεξί δυνατό σουτ κι απέκρουσε σε κόρνερ ο Κόμπελ. Στην εξέλιξη του κόρνερ, έκανε τη σέντρα ο Τέζε από δεξιά, ο Ντε Γιονγκ έκανε την κεφαλιά μόνος του στο δεύτερο δοκάρι κι έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Ακυρώθηκε γκολ

Στο 77’ η Ντόρτμουντ σκόραρε, αλλά το γκολ δεν μέτρησε. Ο Ρόις, ο οποίος μπήκε στο 75' εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά και ο Φίλκρουγκ με πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Μπενίτεζ για το 2-0, αλλά ήταν εκτεθειμένος για εκατοστά κι ακυρώθηκε το γκολ. Στο 80’ ο Φίλκρουγκ αριστερά στην περιοχή έκανε το σουτ με το αριστερό και κόντραρε σε κόρνερ.

Στο 85’ από λάθος της άμυνας της Ντόρτμουντ, έκανε το αριστερό σουτ στη μικρή περιοχή ο Ντε Γιονγκ κι απέκρουσε ο Κόμπελ!

Ρατσιστικά συνθήματά κατά του Βινίσιους από οπαδούς της Ατλέτικο, πριν την αναμέτρηση με την Ίντερ (vid)
LA LIGA

23:18 - 13.03.2024

Ρατσιστικά συνθήματά κατά του Βινίσιους από οπαδούς της Ατλέτικο, πριν την αναμέτρηση με την Ίντερ (vid)

Οπαδοί της Ατλέτικο Μαδρίτης έκαναν νέα ρατσιστική επίθεση μέσω συνθημάτων στον Βινίσιους Τζούνιορ, κατά την υποδοχή της ομάδας έξω από το γήπεδο για την αναμέτρηση με την Ίντερ.

Η Αϊντχόφεν συνέχισε να πιέζει και στο 91' ο Κόμπελ απέκρουσε μακρινό δεξί σουτ του Λοσάνο. Στο 94' έχασε τεράστια ευκαιρία η Αϊντχόφεν. Φοβερός συνδυασμός στην περιοχή, ο Ντε Γιονγκ από τα 8-9 μέτρα απέναντι από τον Κόμπελ πλάσαρε άουτ, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι!

Καθάρισε ο Ρόις

Οι Ολλανδοί αφού έχασαν πολλές ευκαιρίες, δέχθηκαν και στο 95' την τιμωρία από τον Ρόις. Ο Μπαμπαντί γλίστρησε και ο Ρόις βγήκε τετ α τετ με τον Μπενίτεζ και με δεξί πλασέ έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία για το 2-0.

Ο MVP

Ο Σάντσο με θαυμάσια εκτέλεση άνοιξε το σκορ και τον δρόμο της πρόκρισης για την ομάδα του. Σημαντικό ρόλο, όμως, για το 2-0 έπαιξε και ο Κόμπελ με τις επεμβάσεις του.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ

Ουσιαστικά στις πολλές χαμένες ευκαιρίες των Ολλανδών στο δεύτερο ημίχρονο. Ακόμα κι αν ο Ρόις δεν έκανε το 2-0, οι φιλοξενούμενοι σπατάλησαν πολλές φάσεις στο δεύτερο ημίχρονο για να κάνουν το 1-1. Ειδικά ο Ντε Γιονγκ.

Ντόρτμουντ (Έντιν Τέρζιτς): Κόμπελ, Τσαν, Σίλε, Χούμελς, Μάατσεν, Οζκάν, Σάμπιτσερ, Μπραντ (58’ Ενμεχά), Σάντσο (75’ Ρόις), Μάλεν (70’ Αντεγέμι), Φίλκρουγκ.

Αϊντχόφεν (Πέτερ Μπος): Μπενίτεζ, Τέζε, Σούτεν, Μποσγκαλί, Ντεστ, Τιλ (46’ Λοσάνο), Μάουρο Ζούνιορ (86’ Μπαμπαντί), Φέερμαν (82’ Πέπι), Μπακαγιόκο, Ντε Γιονγκ, Τίλμαν.