Η Λεβερκούζεν πέρασε και από την Κολωνία και «καλπάζει» προς τον τίτλο

Μπάγερ Λεβερκούζεν

i

© PrtScr

Η Λεβερκούζεν πέρασε και από την Κολωνία και «καλπάζει» προς τον τίτλο

Πάνος Κορομηλάς 18:24 - 03.03.2024 / Ανανεώθηκε: 18:29 - 03.03.2024

Η εντυπωσιακή Μπάγερ Λεβερκούζεν άλωσε και την Κολωνία (2-0) , ξέφυγε 10 βαθμούς από την Μπάγερν Μονάχου και δείχνει πως δύσκολα θα χάσει τον τίτλο στη φετινή Bundesliga.

Το «τρένο» της Λεβερκούζεν δε μοιάζει διατεθειμένο να κάνει στάσεις. Η ομάδα του Αλόνσο πέρασε και από την Κολωνία με τους συνήθεις πρωταγωνιστές, Φρίμπονγκ και Γκριμάλντο να την παίρνουν από το χέρι και να την οδηγούν σε μια ακόμα νίκη. Διεύρυνε μάλιστα τη διαφορά της από τη δεύτερη Μπάγερν Μονάχου στους 10 βαθμούς και έστειλε το μήνυμα πως το φετινό πρωτάθλημα χάνεται μόνο με... θαύμα.

Εμφανώς καλύτερες οι «ασπιρίνες» στο πρώτο μέρος, που εκμεταλλεύτηκαν και το γρήγορο αριθμητικό πλεονέκτημα, λόγω της αποβολής του Τίλμαν στο 14ο λεπτό.

Δημιούργησαν σημαντικές ευκαιρίες με Σικ και Γκριμάλντο και τελικά άνοιξαν το σκορ με τον Φρίμπονγκ στο 38'.

Ο Ανταμιάν σημάδεψε το δοκάρι στο 51ο λεπτό, χάνοντας σημαντική ευκαιρία να ισοφαρίσει και ο Γκριμάλντο στο 73' «κλείδωσε» τη νίκη της ομάδας του. Στα τελευταία λεπτά ο ρυθμός έπεσε, η ομάδα του Αλόνσο διαχειρίστηκε εξαιρετικά το προβάδισμά της και έφτασε σε μια ακόμα επικράτηση. Ήταν η πέμπτη διαδοχική νίκη στη Bundesliga για τη Λεβερκούζεν, που παραμένει αήττητη και με την καθοδήγηση του Ισπανού τεχνικού πείθει πως μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα Γερμανίας για πρώτη φορά στην ιστορία της.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 24ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ