Απίστευτος Κομάν: Κατακτάει το πρωτάθλημα κάθε χρόνο από τότε που έγινε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής

Κίνγκσλεϊ Κομάν

i

©Photo by Markus Gilliar - GES Sportfoto/Getty Images/Ideal Images

Απίστευτος Κομάν: Κατακτάει το πρωτάθλημα κάθε χρόνο από τότε που έγινε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής

Κώστας Τόπας 08:28 - 28.05.2023

Ο Κίνγκσλεϊ Κομάν μόλις στα 26 του έχει καταφέρει ένα μοναδικό επίτευγμα, μετά την τελευταία κατάκτηση πρωταθλήματος από την Μπάγερν Μονάχου.

Ο Κίνγκσλεϊ Κομάν, σκόρερ του νικητηρίου γκολ στον τελικό του Champions League του 2020, έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα σε κάθε σεζόν της καριέρας του από τότε που έγινε επαγγελματίας. Ο πρώτος του τίτλος ήρθε όταν ήταν 16 ετών κατά τη διάρκεια της σεζόν 2012/13 όταν βγήκε στη σκηνή στην Παρί Σεν Ζερμέν, πριν ακολουθήσει δεύτερος τίτλος την επόμενη χρονιά.

Στη συνέχεια, ο 26χρονος μεσοεπιθετικός μετακόμισε στη Γιουβέντους και κατέκτησε τη Serie A στην πρώτη του σεζόν πριν συνεχίσει την κυρίαρχη πορεία του με την Μπάγερν, όπου με τους Βαυαρούς έχει κατακτήσει οκτώ συνεχόμενους τίτλους από το 2015/16 και μετά.

Οι Βαυαροί έχουν κατακτήσει την «σαλατιέρα» 11 συνεχόμενες φορές. Όμως ο τίτλος της φετινής σεζόν ήταν ο πιο δύσκολος για να εξασφαλιστεί από την ομάδα του Κομάν. Η Μπορούσια Ντόρτμουντ έμοιαζε σαν να ήταν σε ιδανική θέση για να κερδίσει έναν πρώτο τίτλο από το 2012, έχοντας περάσει στην τελευταία αγωνιστική δύο βαθμούς διαφορά στη βαθμολογία.

Ο Κομάν από την πλευρά του, έβαλε μπροστά τη Μπάγερν από νωρίς στο ματς απέναντι στην Κολωνία και στο τέλος είδε την ομάδα του να κατακτάει ακόμη έναν τίτλο στη Bundesliga. Με τους Βαυαρούς έχει 267 παιχνίδια στα πόδια του, με απολογισμό 58 γκολ και 63 ασίστ.

Οσον αφορά τους τίτλους που έχει κατακτήσει στην καριέρα του είναι, ο Κομάν μετράει οκτώ πρωταθλήματα με την Μπάγερν Μονάχου, έξι γερμανικά Super Cup, ένα Champions League, ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, ένα UEFA Super Cup, τρία Κύπελλα Γερμανίας, ένα πρωτάθλημα Serie A, ένα Κύπελλο Ιταλίας κι ένα Ιταλικό Super Cup με τη Γιουβέντους, δύο πρωταθλήματα, ένα γαλλικό Super Cup κι ένα Λιγκ Καπ Γαλλίας με την Παρί Σεν Ζερμέν κι ένα Nations League με την εθνική Γαλλίας το 2021.