Ο απρόσμενος υποψήφιος για τον πάγκο της Μπάγερν που κανείς δεν υπολόγιζε

Χάρι Κέιν

i

©Photo by Alexander Hassenstein/Getty Images/Ideal Images

Ο απρόσμενος υποψήφιος για τον πάγκο της Μπάγερν που κανείς δεν υπολόγιζε

Κώστας Τόπας 11:14 - 21.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:17 - 29.05.2024

Η Μπάγερν συνεχίζει την έρευνα για τον αντικαταστάτη του Τόμας Τούχελ, ενόψει της νέας σεζόν. Οι Βαυαροί δεν μπορούν να βρουν προπονητή που θα δεχτεί τη θέση και στον γερμανικό Τύπο εικάζουν ένα όνομα που δεν είχε βγει μέχρι τώρα στην επιφάνεια.

Η Μπάγερν Μονάχου μαζεύει τα συντρίμμια της εδώ και μήνες για να βρει αντικαταστάτη του Τόμας Τούχελ, ο οποίος, εκτός από έκπληξη της τελευταίας στιγμής, πρόκειται να φύγει από τη βαυαρική ομάδα σε λίγες μέρες.

Μετά από μισή ντουζίνα αρνητικές απαντήσεις από προπονητές, ο γερμανικός σύλλογος συνεχίζει να ψάχνει στην αγορά για να βρει τον ιδανικό υποψήφιο και ένα όνομα που κανείς δεν υπολόγιζε ήρθε στο φως του γερμανικού Τύπου. 

Αυτός δεν είναι άλλος από τον πρώην διεθνή Βέλγο Βινσέντ Κομπανί, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι επικεφαλής της υποβιβασμένης Μπέρνλι.

Τα «όχι» των Τσάμπι Αλόνσο, Νάγκελσμαν, Ζιντάν, Έμερι και Ράνγκνικ, μεταξύ άλλων, οδήγησαν τη Μπάγερν να στρέψει το βλέμμα της στον πρώην παίκτη της Μάντσεστερ Σίτι, σύμφωνα με την «Sly Germany». 

Τα γερμανικά ΜΜΕ διαβεβαιώνουν ότι έχουν ήδη υπάρξει επαφές μεταξύ των δύο πλευρών και ότι αποκλείονται, εκτός από αυτούς που προαναφέρθηκαν, οι Τεν Χαχ, Ζοσέ Μουρίνιο και Χάνσι Φλικ.

Ωστόσο ο επίτιμος πρόεδρος, Ούλι Χένες, όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους δεν χρειάστηκε να πει πολλά για να τελειώσει την παραφιλολογία.

«Τον Κομπανί; Οι δημοσιογράφοι σας βγάζουν ένα όνομα από τη μύτη τους κάθε μέρα. Όχι ευχαριστώ, είμαστε πολύ χαρούμενοι με τον Ντε Λιχτ και τον Ντάιερ», είπε ο Χένες μεταξύ πλάκας και ειρωνείας, αφού είναι σαν να μην αναγνωρίζει για προπονητή τον Βέλγο, παρά σαν στόπερ, θέση στην οποία διέπρεπε.

Αήττητο πρωτάθλημα για τη Λεβερκούζεν, τεσσάρα στην Μπάγερν η Χόφενχαϊμ και... ευρωπαϊκό εισιτήριο - Απέφυγε τα μπαράζ υποβιβασμού με buzzer beater η Ουνιόν!
BUNDESLIGA

18:30 - 18.05.2024

Αήττητο πρωτάθλημα για τη Λεβερκούζεν, τεσσάρα στην Μπάγερν η Χόφενχαϊμ και... ευρωπαϊκό εισιτήριο - Απέφυγε τα μπαράζ υποβιβασμού με buzzer beater η Ουνιόν!

Παρότι βρέθηκε να χάνει με 2-0, η Χόφενχαϊμ έκανε τη μεγάλη ανατροπή κόντρα στην Μπάγερν με πρωταγωνιστή τον Κράμαριτς που πέτυχε χατ-τρικ, νίκησε με 4-2 και πήρε το εισιτήριο για το Conference League. Μεγάλη νίκη με 2-1 επί της Φράιμπουργκ με γκολ στις καθυστερήσεις για την Ουνιόν, που απέφυγε τα μπαράζ υποβιβασμού, ενώ η Λεβερκούζεν επικράτησε 2-1 της Άουγκσμπουργκ κι έκλεισε αήττητη το πρωτάθλημα.

Υπενθυμίζεται πως ο Κομπανί, λίγο πριν την απόσυρσή του πήρε ρόλο παίκτη-προπονητή στην Άντερλεχτ από την οποία έφυγε στη διετία για να πάει στη Μπέρνλι. Στην Championship κατέκτησε το πρωτάθλημα με τους «clarets» (101 βαθμοί) αλλά φέτος υποβιβάστηκε από την Premier League ως η δεύτερη χειρότερη ομάδα, πάνω μόνο από τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και κάτω από τη Λούτον.