«Εκτόξευση» στη χρηματιστηριακή αξία του Κωνσταντέλια - Πόσο κοστίζει σήμερα ο σούπερ σταρ του ΠΑΟΚ

Γιάννης Κωνσταντέλιας

i

© Intime

«Εκτόξευση» στη χρηματιστηριακή αξία του Κωνσταντέλια - Πόσο κοστίζει σήμερα ο σούπερ σταρ του ΠΑΟΚ

«Ταβάνι είναι μόνο ο ουρανός» για τον Γιάννη Κωνσταντέλια, του οποίου η χρηματιστηριακή αξία «εκτοξεύθηκε» ξανά.

Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις του Γιάννη Κωνσταντέλια με τη φανέλα του ΠΑΟΚ δεν έχουν αφήσει ανεπηρέαστη τη χρηματιστηριακή του αξία!

Ο νεαρός σούπερ σταρ του Δικεφάλου πήρε ενεργό ρόλο με την ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου για πρώτη φορά την περσινή σεζόν, χαρίζοντας σε όλους τους ποδοσφαιρόφιλους αρκετές μοναδικές στιγμές... μαγείας.

Φέτος, ο Έλληνας διεθνής έχει προσθέσει και την ουσία στο παλμαρέ του, αποτελώντας ένα από τα πιο πολύτιμα εργαλεία στη φαρέτρα του Ρουμάνου τεχνικού.

Από το ξεκίνημα της χρονιάς μέχρι και σήμερα, ο «Ντέλιας» μετράει 12 γκολ κι έξι ασίστ σε 44 συμμετοχές, ενώ την περσινή σεζόν ο ίδιος κατέγραψε 37 εμφανίσεις, με απολογισμό τρία γκολ κι έξι ασίστ. Όπως διαπιστώνεται η διαφορά ανάμεσα στις δύο σεζόν είναι μεγάλη, ενώ η βελτίωσή του στην τελική προσπάθεια κάτι παραπάνω από αισθητή.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα ο ίδιος διανύει εξαιρετική περίοδο κι αυτό έχει επηρεάσει και τη χρηματιστηριακή του αξία, η οποία σύμφωνα πάντα με το έγκυρο transfermarkt υπολογίζεται πλέον στα 12 εκατομμύρια ευρώ.

Η κατακόρυφη αύξηση 1,5 χρόνο μετά

Στις 30 Οκτωβρίου του 2022 και στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στην Opap Arena, ο Ράζβαν Λουτσέσκου έδωσε για πρώτη φορά φανέλα βασικού στον Κωνσταντέλια. Εκείνη την περίοδο, η χρηματιστηριακή αξία του 19χρονου τότε ποδοσφαιριστή, έφτανε τις 400.000 ευρώ. 

Όπως γίνεται αντιληπτό η διαφορά είναι τεράστια. Στα τέλη του περσινού Φεβρουαρίου έγινε η επαναξιολόγηση του παίκτη και ο Κωνσταντέλιας ανέβηκε στα 4.000.000, σημειώνοντας αύξηση 1.000%.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η αξία του ανήλθε στα 8.000.000 ευρώ, ενώ μετά και την πρόσφατη ανανέωση ο Βολιώτης μεσοεπιθετικός κοστολογείται στα 12.000.000 ευρώ, με τον «ουρανό να είναι το όριο» για το παιδί-θαύμα των ασπρόμαυρων.

Η εξέλιξη του Έλληνα μεσοεπιθετικού αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τους νεαρούς κι ανερχόμενους ποδοσφαιριστές, ενώ η σωστή διαχείρισή του με φόντο το μέλλον το οποίο αναμένεται λαμπρό, είναι ένα από τα μεγαλύτερα «στοιχήματα» του Ράζβαν Λουτσέσκου.