Καστίγιο vs Τζόρτζεβιτς: Ποιος έχει δίκιο; Τα πέναλτι που έχει εκτελέσει ο Τζόλε στην καριέρα του στον Ολυμπιακό

Καστίγιο vs Τζόρτζεβιτς: Ποιος έχει δίκιο; Τα πέναλτι που έχει εκτελέσει ο Τζόλε στην καριέρα του στον Ολυμπιακό

Sportal newsroom 15:30 - 28.11.2023 / Ανανεώθηκε: 15:41 - 28.11.2023

Η... κοκορομαχία μεταξύ Καστίγιο και Τζόρτζεβιτς καλά κρατεί. Το Sportal παρουσιάζει με αριθμούς όλα τα γκολ του Τζόρτζεβιτς και πόσα απ' αυτά προήλθαν μέσω εκτελέσεων πέναλτι

Διαδικτυακό beef ξέσπασε χθες 27/11 ανάμεσα σε Καστίγιο και Τζόρτζεβιτς αναφορικά με τις επιδόσεις του τελευταίου στον Ολυμπιακό και πιο συγκεκριμένα στις εκτελέσεις πέναλτι του Σέρβου άλλοτε αρχηγού των Πειραιωτών. Ωστόσο επειδή οι αριθμοί δεν κάνουν ποτέ λάθος, λένε την αλήθεια και καταρρίπτουν τα όσα είπε ο Νέρι Καστίγιο για τον πρώην συμπαίκτη του, Τζόρτζεβιτς, σχετικά με τα πέναλτι που αυτός εκτελούσε και τα οποία κατά τα λεγόμενα του Καστίγιο ήταν τα μισά από τα γκολ που πέτυχε ο Σέρβος βετεράνος ποδοσφαιριστής στην καριέρα του.

Μία γρήγορη ματιά στο youtube και στο transfermarkt αποδεικνύουν την αλήθεια. Έπειτα από μία σύντομη ματιά στο παρακάτω βίντεο που περιέχει και τα 157 γκολ του Τζόρτζεβιτς με τα ερυθρόλευκα, μπορεί κάποιος εύκολα να διακρίνει ότι ο Τζόλε υπήρξε σπεσιαλίστας στις εκτελέσεις πέναλτι (68 στον αριθμό). Ωστόσο πέραν των πέναλτι, ο αριστεροπόδαρος μέσος είχε στο παλμαρέ του και εύστοχες απευθείας εκτελέσεις φάουλ, καθώς και αρκετά μακρινά σουτ, αλλά και μερικές ατομικές ενέργειες-διεισδύσεις στην αντίπαλη περιοχή. 

Για κάποιον που δεν έχει καλή μνήμη το βίντεο δείχνει τον Τζόλε να σκοράρει ακόμη και με το κεφάλι σε 2-3 περιπτώσεις, κάτι που σίγουρα δεν ήταν το φόρτε το 51χρονου πρώην άσσου. Όλα αυτά τα γκολ μάλιστα ο εμβληματικός πολυνίκης κάπτεν τα πέτυχε σε 493 εμφανίσεις με τον Ολυμπιακό στην 13χρονη παρουσία του στο λιμάνι του Πειραιά.

Τα γκολ του Τζόλε

Αναλύοντας λιγάκι το βίντεο σε νούμερα, διαπιστώνει κανείς πώς ο Σέρβος ποδοσφαιριστής με το 11 στην πλάτη είχε 89 γκολ με μακρινά σούτ, σλάλομ, τετ-α-τετ, κοντινά σουτ, λίγες κεφαλιές και μερικές πολύ όμορφες απευθείας εκτελέσεις φάουλ. Οι τελευταίες μάλιστα απαριθμούνται στις 17, με πιο συχνό θύμα του την ΑΕΚ, απέναντι στην οποία είχε σκοράρει 3 φορές. Κόντρα στον Παναθηναϊκό μάλιστα η απευθείας εκτέλεση φάουλ του πρώην Σέρβου παίκτη μνημονεύεται μέχρι και σήμερα από τους ερυθρόλευκους οπαδούς. 

Μερικές άλλες σημαντικές εκτελέσεις φάουλ υπήρξαν εκείνες στις ευρωπαϊκές βραδιές του Ολυμπιακού εναντίον της Ρόζενμποργκ  και Πόρτο. Οι υπόλοιπες  ομάδες που ο Τζόλε πλήγωσε με απευθείας εκτέλεση φάουλ ήταν κυρίως μικρές-επαρχιακές ομάδες, όπως Βέροια, Πατραϊκός, Ξάνθη, Ακράτητος, Παναχαϊκή, ΠΑΣ Γιάννινα, Πανιώνιος και Πανηλειακός.

Εκτός από τα γκολ όμως, ο Τζόρτζεβιτς ήξερε και να δημιουργεί με το transfermarkt να αναφέρει πώς ο Τζόλε έχει συνολικά 95 ασίστ στην πολυετή του καριέρα. Επομένως στα 157 γκολ του Τζόλε προστίθεται και η συμμετοχή του σε άλλα σχεδόν 100.

Καταλαβαίνει εύκολα κανείς πώς ο Τζόρτζεβιτς είτε ως σκόρερ είτε ως πασέρ ''ήταν μέσα'' σε 252 γκόλ της ομάδας του. Αριθμός πολύ μεγάλος. Μένει να φανεί αν ο διαδικτυακός ''καβγάς '' ανάμεσα στους δύο πρώην παίκτες του Ολυμπιακού θα συνεχιστεί..

Επιμέλεια: Γιάννης Λιβανός