«Βράζουν» στην Κοπεγχάγη για το πέναλτι που απέκρουσε ο Ονάνα: «Ηταν εκτός γραμμής, έπρεπε να εκτελεστεί ξανά» (vids)

Αντρέ Ονάνα

i

PrtScr

«Βράζουν» στην Κοπεγχάγη για το πέναλτι που απέκρουσε ο Ονάνα: «Ηταν εκτός γραμμής, έπρεπε να εκτελεστεί ξανά» (vids)

Κώστας Τόπας 12:53 - 25.10.2023 / Ανανεώθηκε: 13:03 - 25.10.2023

Εξαλλοι είναι στην Κοπεγχάγη για το γεγονός ότι ο διαιτητής δεν έδωσε επανάληψη το πέναλτι, στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ».

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εξασφάλισε τους πρώτους της βαθμούς τη φετινή σεζόν στο Champions League καθώς κέρδισε την Κοπεγχάγη με 1-0 το βράδυ της Τρίτης (24/10) στο «Ολντ Τράφορντ». Ο.. ήρωας Χάρι Μαγκουάιρ έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα στο 72ο λεπτό, με τους φιλοξενούμενους να κερδίζουν πέναλτι στις καθυστερήσεις μετά το αδέξιο τάκλιν του Σκοτ ​​ΜακΤόμινεϊ. Ωστόσο, ο Αντρέ Ονάνα φώναξε «παρών» και κράτησε ανέπαφη την εστία του, χαρίζοντας παράλληλα το τρίποντο για τους «κόκκινους διαβόλους».

Αν και η απόκρουση ήταν εξαιρετική, οπαδοί της Κοπεγχάγης είναι έξαλλοι με την απόφαση του ρέφερι να μην δώσει επανάληψη. Κι αυτό διότι θεωρούν πως μέρος από το ένα πόδι του Ονάνα δεν ήταν στη γραμμή όταν εκτελέστηκε το πέναλτι. Οι κανονισμοί του ποδοσφαίρου ρίζουν ότι: «ο αμυνόμενος τερματοφύλακας πρέπει να έχει τουλάχιστον μέρος του ενός ποδιού σε επαφή, στην ευθεία ή πίσω από τη γραμμή του τέρματος».

Και, δείχνοντας μια γωνία πίσω από το τέρμα, ένας οπαδός της Κοπεγχάγης ισχυρίστηκε: «Ο Ονάνα είναι 100% εκτός γραμμής όταν χτυπήθηκε η μπάλα». Αν και η τοποθέτηση των διχτύων κρύβει τη θέα του ποδιού του πορτιέρε των «κόκκινων διαβόλων», οι οπαδοί της δανέζικης ομάδας επιμένουν ότι το δεξιό παπούτσι του Ονάνα είναι εντελώς εκτός γραμμής.

Σα να μην έφτανε αυτό, οι οπαδοί της Κοπεγχάγης βράζουν με το γεγονός ότι στα πλάνα φαίνονται παίκτες της Γιουνάιτεντ να εισβάλλουν μέσα στην περιοχή, καθώς ο Λάρσον ήταν έτοιμος να εκτελέσει το χτύπημα. Αν και στην συγκεκριμένη περίπτωση και οι παίκτες της Κοπεγχάγης φαίνεται να πατάνε περιοχή.

Από τις αποδοκιμασίες στην αποθέωση: Ονάνα και Μαγκουάιρ κέρδισαν για πρώτη φορά το χειροκρότημα (vids)
CHAMPIONS LEAGUE

08:26 - 25.10.2023

Από τις αποδοκιμασίες στην αποθέωση: Ονάνα και Μαγκουάιρ κέρδισαν για πρώτη φορά το χειροκρότημα (vids)

Ο Αντρέ Ονανά και ο Χάρι Μαγκουάιρ αποθεώθηκαν ίσως για πρώτη φορά όσο είναι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, από τους φίλους της ομάδας μετά τις εξαιρετικές εμφανίσεις που πραγματοποίησαν κόντρα στη Κοπεγχάγη.

Επιπλέον, τα πλάνα έδειξαν επίσης τον Αλεχάντρο Γκαρνάτσο να σκάβει το σημείο του πέναλτι πριν εκτελεστεί το λάκτισμα για να δυσκολέψει τον αντίπαλό του. Ωστόσο, το VAR δεν αποφάσισε ότι υπήρχε κάτι λάθος, μιας και η φάση εκλέχθηκε. Η απόκρουση λοιπόν χάρισε στη Γιουνάιτεντ μια ανεκτίμητη πρώτη νίκη στο φετινό Champions League.